СЗС посетили Гмитровиће код Јагодине

СЗС посетили Гмитровиће код Јагодине
 Извештај: СЗС Београд /ФОТО ГАЛЕРИЈА/ /ДОНИРАЈТЕ/ /СМС НА 7763/ Хуманитарна организација Срби за Србе посетила је крајем марта породицу Гмитровић из Новог Ланишта код Јагодине. Отац Горан и мајка Дијана живе са шесторо деце: Бошко (14) Дијанин син из првог брака, Кристијан (12), Хелена (9), Ксенија (7), Предраг (4) и Маја (2). Кућа коју им је родбина дала на коришћење, а у коју су се доселили пре 4 године делимично је оштећена поплавама које су се деселе 2014. године.

 Кућа породице Гмитровић

Отац Горан ради у аутоперионици, и поред његове скромне плате породица има приходе од дечијег и социјалног додатка. Поред куће имају скромну башту у којој саде за своје потребе и нажалост тренутно празну шталу у којој би радо држали козе и свиње.

 Штала у којој би Гмитровићи гајили козе и свиње

Купатило им је делимично опремњено, али највећа несрећа је у томе  што вода није дошла до купатила и немају бојлер, па је то један од већих проблема који муче ову породицу.

 Предраг и Хелена Гмитровић жељно ишчекују воду у купатилу

Поред тога деца спавају на јако лошим и неудобним креветима па им је потребна набавка бар два кревета на спрат са душецима.

 Деца породице Гмитровић спавају на старим и похабаним креветима

Продица Гмитровић замолила нас је да им у наредном периоду покушамо обезбедити: довод воде до куће, куповина бојлера и оспособљавање купатила, два кревета на спрат са душецима, ормар, козе, кокошке, свиње и мали фрижидер. Уз помоћ донатора Хуманитарне организације Срби за Србе из целог света, ове скромне жеље лако се могу остварити!

 Срби за Србе са породицом Гмитровић

СЗС посетили Гмитровиће код Јагодине

Повезане вести

Коментари