Најновије вести

Студенти ФОН-а за Филимоновиће из Грабовца

На теренима студентског дома „4. април”, током викенда 4. и 5. маја одржан је четврти по реду Хуманитарни спортски турнир. Догађај који сада већ традиционално организује Унија студената ФОН-а, упркос киши, као и првомајским и васкршњим празницима, успео је да окупи велики број људи. Ове године је Унија одлучила да сва прикупљена средства од котизација проследи Хуманитарној организацији Срби за Србе.

Детаљније...

Други „Пикадо из блока” успешно одржан у Пожеги

Дана, 29. априла од 19 часова, у кафићу „Old House”, успешно је одржан други турнир Пикада из блока у Пожеги. Уз помоћ пријатеља и волонтера организације, а за помоћ многочланим породицама, хумани становници Пожеге сакупили су 16.100 динара!

Детаљније...

У порти Храма Св. Ап. Петра и Павла одржана прва „Туцијада из блока” у Бијељини

На најрадоснији хришћански празник, у порти Храма Светих Апостола Петра и Павла, након свете Литургије, волонтери Хуманитарне организације Срби за Србе, успешно су организовали прву Туцијаду из блока у Бијељини.

Детаљније...

Предваскршња промоција организације у Козарској Дубици

На Велику суботу, 27. априла у Козарској Дубици, волонтери и чланови Хуманитарне организације Срби за Србе организовали су дељење извештаја и упознавање са радом организације у Козарској Дубици.

Детаљније...

„Библиотеком из блока” обележена годишњица бомбардовања НБС-а

Дана,  6. априла у Љубљани, Крању и Копру, поводом седамдесет осам година од бомбардовања Народне библиотеке Србије у сарадњи са Српско-словеначким културним клубом, организована је прва Библиотека из блока.

Детаљније...

У посети деветочланој породици Василијевић из Раковице

Многобројну породицу Василијевић чине родитељи Страхиња и Јелена и њихово седморо деце, Василије (12 година), Магдалина (11), Ђорђе (9), Андреј (8), Арсеније (7), Јулија (5) и Давид. Јелена је трудна, па ће се породица ускоро проширити и добити још једног члана. Једини запослени је отац Страхиња који ради као црквењак и уз дечији додатак на који имају право, за четворо деце, то су једини извори прихода за ову породицу.

Детаљније...

„Tуцијада из блока” и „Квиз из блока” први пут у Шенжену!

На Васкрс, дана 28. априла од 19 часова, у кинеском граду Шенжену, успешно је одржан турнир Туцијада из блока. Заједничка прослава празника и турнир су одржани у ресторану „Brew”. У склопу догађаја организован је и „Квиз из блока”, као и хуманитарна лицитација карикатура. Овом приликом, учесници и присутни су за потребе помоћи вишедетним породицама сакупили 6.160 јуана!

Детаљније...

Постављена фасада на кући породице Николић из Факовића

Породицу Николић смо у једној од наших акција помогли куповином куће. Пошто им је породична кућа изгорила, заједно са Општином Братунац смо успјели смјестити ту вриједну седмочлану породицу у засеок Факовићи.

Детаљније...

„Пикадо и роштиљ из блока” на Мејдану

„Спао ремен, пивница у срцу бањалучког насеља Мејдан угостила је у недјељу 14. априла по први пут Пикадо из блока. Поред пикада, вриједна екипа наших волонтера из Бањалуке жељела је овај пут да организује цјелодневно дружење, па су за све такмичаре и госте обезбиједили и јела са роштиља, да не би имали изговор раније да пођу кући.

Детаљније...

СЗС широм света обележио славу Свети Василије Острошки

Хуманиратна организације Срби за Србе прославила је у недељу 12. маја своју славу Светог Василија Острошког. Представници организације из Србије, Републике Српске, Сједињених Америчких Држава, Швајцарске, Канаде, Немачке, Аустрије, Аустралије, Црне Горе и Шведске окупили су се у својим парохијама и пресекли славски колач и освештали жито. У наставку вести погледајте лепе фотографије и извештаје са прославе Светог Василија Острошког широм света.

Детаљније...

Успјешно завршен први блок студентских хуманитарних „Журки из блока”

У периоду од 28. марта до 18. априла одржано је девет хуманитарних журки у шест раличитих градова.  Студентима универзитета у Источном Сарајеву и Бањој Луци који су у пет градова Бања Луци, Источном Сарајеву, Теслићу, Палама и Бијељини учествовали у организацији журки прикључили су се и студенти из Граца и тако су заједничким снагама прикупили 6.339,05 КМ које ће бити усмјерене за помоћ породици Станишић из Милића.

Детаљније...