Најновије вести

Помогнута породица Стаменовић са Бановог Брда

Још једна београдска породица коју смо помогли у 2019. години била је породица Стаменовић. Скромна и вредна породица Стаменовић свакодневно се бори да има нормалне услове за живот, па им је помоћ стигла у правом тренутку.

Детаљније...

Да ли је ово могуће? – нова кућа за породицу Гачић! (видео)

„Синоћ кад сам ушао у кућу и видио све ово запитао сам се само – Да ли је ово могуће?!” – био је ово одговор Слободана Гачића, оца породице Гачић, на питање какав је осјећај сада када имају нову кућу и када конaчно могу да почну са новим животом.

Детаљније...

Испоручена помоћ породици Шарић из Бијељине

Сјећате ли се шесточлане породице Шарић из Бијељине, која живи у импровизованом простору  спавајући на три кауча?

Детаљније...

Намјештај за породицу Грабеж из Језера

Једним немалим дијелом учествовали смо у исписивању још једне лијепе хуманитарне приче са сретним крајем. Приче у којој је, по броју становника, једна од најмањих општина у Републици Српској добила нових осам становника, а породица Грабеж своју нову кућу и нови дом.

Детаљније...

Возач аутобуса умро као херој, а унуци му одрастају у кући која се урушава у сред Београда!

У тмурним временима, када нам се чини да је тама присутна више него икада, потребни су нам светли примери на које би као појединци и друштво требали да се угледамо, да бисмо заиста могли да кренемо напред. Као што је довољна једна свећа, да осветли потпуно мрачну просторију, тако су и херојска дела довољна да разгоре људска срца и врате нам прекопотребну веру у крајњу победу добра.

Детаљније...

У новембарско-децембарској акцији на КиМ помогнуте Народне кухиње, село Рудице, Призренска богословија и 22 породице!

Хуманитарна организација Срби за Србе искористила је прилику да у новембру и децембру организује још неколико већих акција на простору Косова и Метохије и тиме заокружи најуспешнију годину помоћи угроженим породицама на простору наше јужне порајине.

Детаљније...

Срби за Србе и породица Миротић обезбедили нову кућу за породицу Којовић из Сјенице! (видео)

За крај године, радосне вести стигле су нам из Сјенице, тачније села Трешњевица где се седмочлана породица Којовић, захваљујући донацији познатог кошаркаша Николе Миротића и његове супруге Нине Миротић, уселила у своју нову кућу! У слављеничкој и домаћинској атмосфери, каква се ретко виђа, били смо у прилици да присуствујемо усељењу породице и поделимо са њима велику радост.

Детаљније...

Успешно одржан четврти Пикадо из блока у Футогу

Домаћини и пријатељи кафане код Ћолета успешно су одржали пет хуманитарних догађаја у току 2019. године. Одржани су: Пикадо из блока I, Пикадо из блока II, Хајдучке игре из блока и Пикадо из блока III, а 29. децембра одржан је пети догађај Пикадо из блока IV. 

Детаљније...

Ново купатило за Јовичиће из Трстеника!

Након породице Шућуровић, Х.О. Срби за Србе помогла је ове године још једну породицу из Трстеника. Овога пута, реч је о петочланој породици Јовичић.

Детаљније...

„Сваког дана, чим устанемо, поносно гледамо у нашу нову кућуˮ – радови на новој кући породице Ристић настављају се после зиме

Радови на трећој кући коју је организација Срби за Србе изградила на Косову и Метохији у току 2019. године полако се приводи крају. Ипак, због доласка зиме и неповољних временских услова, наставак радова се очекује чим временски услови то дозволе.

Детаљније...

СзС уручила захвалнице Ђорђију Раичевићу и Душану Белошевићу

На крају 2019. године организован је скуп радника обезбеђења и додела захвалница. Догађај који су организовали Ђорђије Раичевић и Душан Белошевић била је идеална прилика да им се Х.О. Срби за Србе захвали на доприносу у раду организације.

Детаљније...