Najnovije vesti

BORBA PROTIV KORONE – budimo uz siromašne!

Čitav svet je u krizi zbog korona virusa (COVID-19). Dok se zdravstveni radnici bore za živote zaraženih, virus i vanredna situacija u brojnim zemljama utiču i na svakog od nas. Ipak, najpogođeniji su uvek siromašni. Njima je posebno teško u ovakvim trenucima. Neka zato naš odgovor na ovu situaciju bude – BRIGA ZA SIROMAŠNE!

Detaljnije...

Otac petoro dece nastradao od kombajna – tragična priča porodice Mijailović kod Obrenovca

U životu porodice Mijailović iz Ljubinića kod Obrenovca sve je teklo normalno do tog kobnog septembra 2016. godine. Mileta je radio kao policajac, Silvija je brinula o domaćinstvu, deca su rasla. Budućnost je bila pred njima. Međutim, život je imao neke druge planove. Radeći na njivi, nesrećnim slučajem Mileti je kombajn zahvatio obe noge. Nedugo zatim, na putu do bolnice, rekao je „gotov samˮ i preminuo.

Detaljnije...

Cvet koji sija u naselju tuge i bola – Nikolina (3) iz Aleksinačkog Rudnika

Nikolina Ristić, trogodišnja devojčica, živi u oronuloj kući u Aleksinačkom Rudniku. U tom mestu se 1989. godine dogodila stravična tragedija kada je u požaru život izgubilo 90 rudara. Sa rudarima je umro i rudnik, a ostalo je zapušteno naselje bez perspektive.

Detaljnije...

„Tata, tata, gušterˮ – živeli u kući sa 300 zmija!

U selu Drnovac kod Boljevca desila se jedna neverovatna, pa čak i bizarna priča. Porodica Šimunović je jedne noći pre nekoliko godina otkrila da se u njihovoj kući razmnožilo čak 300 zmija. Roditelji i troje dece su hitno evakuisani, a zmije su nađene po zidovima, temeljima i tavanu.

Detaljnije...

Stambeni problemi porodice Potkonjak iz Mirkovca zahtevaju hitno rešenje

Nedavnu posetu istočnoj Slavoniji i zapadnom Sremu, iskoristili smo da bi posetili i šestočlanu porodicu Potkonjak koja nam se obratila za pomoć pre izvesnog vremena.

Detaljnije...

„Volim vaše majice, hvala što ste došli i kod nasˮ – poseta porodici Živulović u Boru

Ušavši u kuću porodice Živulović iz Bora, naišli smo pravo na sedamnaestogodišnjeg Lazara koji nas je dočekao u SZS majici Sunce slobode. Videvši naše iznenađene poglede, rekao nam je: „Pratimo i volimo vaš rad, hvala što ste došli i kod nas. Majicu smo naručili prošle godine, a sada prikupljamo za duks

Detaljnije...

Usled širenja korona (COVID-19) virusa, H.O. Srbi za Srbe otkazuje sve humanitarne događaje do kraja marta

Nakon odluke državnog vrha i nadležnih zdravstvenih institucija Republike Srbije i Republike Srpske o uvođenju vanrednih mera kojima je cilj suzbijanje širenja korona (COVID-19) virusa, Humanitarna organizacija Srbi za Srbe odlučila je da otkaže sve zakazane događaje koji su trebali da se održe do kraja marta.

Detaljnije...

Nedaleko od rodnog sela Svetog Save odrasta osmoro malih Kostovića

Deževska dolina, kraj gde su stolovali srpski velikaši, nekada je bila gusto naseljena. Danas tu živi sve manje ljudi i retko ko svraća bar da obiđe rodno selo Svetog Save – Miščiće.

Detaljnije...

Nova SZS akcija u Tutinu – potrebna pomoć za samohranu majku i troje dece

Nedaleko od porodice Bojović u tutinskom naselju Mitrova, gde smo krajem prošle godine izgradili kuću, žive i Račići. Porodicu čine samohrana majka Jelena i deca Filip (17), Marijana (15) i Petar (13). Bez muža i oca ostali su 2017. godine.

Detaljnije...

Bir pong iz bloka u Tesliću

U petak 6. marta u Tesliću je održan Bir pong turnir u sklopu projekta Trojka iz bloka. Sakupljeno je 190 KM humanitarnog priloga. Iako je ovakav turnir održan prvi put u ovom gradu, naši volonteri, ostali građani, a najviše omladina, čitavo veče su se družili i uživali u kafe baru Bumerang koji se takođe pokazao kao odličan domaćin.

Detaljnije...

U balonu Enfild humanost ponovo pobedila!

Drugu godinu zaredom, u balonu Enfild, uspešno je održan humanitarni turnir pod nazivom Fuca za Srbe! Ove godine na samom događaju prikupljeno je ukupno 98.100 dinara i 130 evra za pomoć ugroženim porodicama na Kosovu i Metohiji!

Detaljnije...