Најновије вести

Дошли смо да их изненадимо трактором, а Драгићевићи из Пребиловаца су нас обрадовали новорођенчетом!

Хуманитарна организација Срби за Србе, после нешто више од пет година поново се вратила у Пребиловце код породице Драгичевић.

Детаљније...

Фолклораши у Приједору затворили рекордну годину!

У Приједору ништа ново. Опет прво мјесто у Републици Српској по броју скупљених донација! Фантастични Приједорчани још једном су показали да су људи доброг срца који ће се увјек радо одазвати када се ради о помоћи социјално угроженим комшијама. Укупно организовано 12 догађаја и прикупљено 45.656,30 КМ донација у име хуманитарне организације Срби за Србе у 2021. години су заиста за сваку похвалу.

Детаљније...

Козарска Дубица град рукомета!

Мали је број градова који имају јачу идентификацију ка неком догађају коју организује хуманитарна организација Срби за Србе као Козарска Дубица ка рукомету! Нема потребе за великом промоцијом догађаја нити било ко нагађа кад би рукомет могао да буде. Зна се – последња субота у години, Дубица је у дворани!

Детаљније...

Бијељина поново на висини задатка – Стојаковићима из Јањe изграђен спрат куће! (видео)

У Бијељини, ЈањаНово Насеље, живи породица Стојаковић са четворо преслатких малишана. Отац Урош, нема стално запослење, ради повремено на дневницу. Радио је у оближњој пекари али је усљед пандемије корона вируса добио отказ. Мајка Анђа није запослена и брине се око дјеце, посебно око двоје која имају здравствених проблема.

Детаљније...

КУД Зеленгора из Гацка годишњи концерт посветио организацији Срби за Србе

У петак 17. децембра чланови КУД Зеленгора из Гацка показали су своје велико срце! Годишњи концерт посвјетили су хуманитарној организацији Срби за Србе, како кажу да и они дају свој допринос како би се што већи број суграђана упознало са радом једне од најбољих организација на свијету. Фолклор из блока одржан је пред препуном двораном, а захваљујући прилозима од продатих улазница прикупљено је 910 КМ!

Детаљније...

Пикадо код брата Буловића!

Бања Лука је град који је на нивоу организације Срби за Србе познат по највише пикадо турнира у току једне године. Све више власника локала као и играча ове познате кафанске игре је препознало и наш рад и причу и само се нижу позиви за организовање Пикада из блока широм Бања Луке. Брат Никола Буловић, наш дугогодишњи пријатељ и саборац организовао је велики број пикадо турнира, тако и овај пут 26. децембра у новоотвореном локалу Елемент у Дервишима.

Детаљније...

„Биће ово прави дом!” – породица Радоњић из Комана добила кућу.

Заједничком акцијом Добротворног фонда Митрополије црногорско-приморске Човјекољубље и Хуманитарне организацијe Срби за Србе, изграђена је кућа за породицу Радоњић у Команима крај Подгорице!

Детаљније...

Хуманитарно вече на Звездари

У суботу 25. децембра у билијар клубу Professional на Звездари одржана су два турнира поводом Божићне акције ХО Срби за Србе – Буди положајник угроженој дечици. Хумани људи са Звездаре, Београда и осталих крајева наше земље окупили су се како би прикупили средства за помоћ вишедетним породицама широм Балкана.

Детаљније...

Први Божић породице Ђурић без подстанарског смјештаја!

Породицу Ђурић са шесторо дјеце, која живи у Челинцу посјетили смо у јулу прошле године. Током те посјете упознали смо са радосном дјецом, њиховим оцем Јеленком и мајком Божаном. Најстарија Јована има 17 година, затим Давид (15), Владимир (13), Сања (10), Милан (8) и најмлађи а увијек најслађи Никола (7).

Детаљније...

Фуца у Бијељини за крај године!

Какав викенд у Републици Српској! Четири велика догађаја у само два дана. Фолклор у Приједору, Рукомет у Козарској Дубици, Фуца у Бијељини и концерт у Теслићу! Последњи викенд у децембру 25. и 26. децембар били су у знаку хуманитарних дешавања у више градова у РС, тако и у Бијељини није могло да промакне дружење хуманитарног карактера. Град који је постигао невјероватан подвиг: сваки мјесец у 2021. години се одржао бар један хуманитарни догађај у Бијељини, заиста фантастичан податак. Пикупљено 42.172,82 КМ донација, од тога преко 2.0000 КМ само од донаторских кутија (на 23 локације) потврђују доминацију овог граду и уврштава га у елитно друштво што се градова широм планете тиче!

Детаљније...

Градишка и цио свијет се удружили како би се Мирковићима изградила нова кућа! (видео)

Тежак живот у старој и оронулој кући, влага по зидовима и неизвјесност сваког дана хоће ли се кућа сутра срушити – такав је био живот малих Мирковића са мајком и баком.

Детаљније...