Најновије вести

С вером у крајњу победу добра – БОЖИЋНА АКЦИЈА!

Ишчекивање једног од највећих хришћанских празника посебан је извор радости. Ипак, година за нама донела је пуно негативних дешавања која остављају последице на све нас. Слављеничка атмосфера, успомене из најранијег детињства, безбрижно проведено време са породицом и пријатељима – стварале су живописне празничне слике – које су сада замагљене стрепњом од наступајуће зиме.

Детаљније...

„У новој кући биће све једноставније!" – Прибичевићима из Футога изграђена кућа!“ (видео)

Веома смо узбуђени! Деца добијају своје собе. Ситуација је некад била лоша, кућа је била влажна, а сада је све другачије! – рекао нам је радосним гласом отац Мирослав.

Детаљније...

Најмасовнија српска акција икада – МУНДИЈАЛ ИЗ БЛОКА!

Четвртак 24.11.2022. године за Хуманитарну организацију Срби за Србе остаће упамћен као дан када смо успели да у истом тренутку будемо присутни на 170 локација. Акцијом Мундијал из блока показали смо како изгледа када се Срби из целог света окупе око једног и најважнијег циља, а то је подршка Србији!

Детаљније...

Бабићи из Врбаса усељени у свој нови дом! (видео)

Црква ми је дала хлеб, свештеници су нас подучили да је свака породица мала црква, а без организације Срби за Србе и свих људи који стоје иза ње ко зна кад бисмо имали своју кућу – рекао нам је на почетку разговора отац Александар.

Детаљније...

Најмлађи Марјановићи, преузели газдовање породичним домом и поручују – „Осећамо се јако срећно што сте нам омогућили нови почетак у новој кући“

Најнежнија мајка Драгана са срцем већим од свих планета и строги, али правични отац Драган, имају све разлоге да буду најсрећнији родитељи на свету. Када вас деца тако воле и поштују, како нам је у једном чаробном писму захвалности написала њихова најстарија ћерка Катарина (14), не можете рећи да вам нешто недостаје.

Детаљније...

Од Блата, до нове куће – породица Раичевић усељена у свој нови дом!

Чекање се исплатило! Један од наших највећих пројеката у сваком погледу, успешно је окончан. Након две и по године од наше прве посете породици Раичевић из забаченог пештерског села Блато, дочекали смо да породицу уселимо у новоизграђену кућу у селу Трешњевица, које се налази на десетак километара од села у коме је породица до сада живела. Није било лако, али ни околности које су пратиле цео пројекат нису биле лаке ни једноставне.

Детаљније...

Срби за Србе покренули рад у Аустралији!

Хуманитарна организација Срби за Србе наставља да шири свој добротворни рад на новом континенту – у Аустралији! У току 2022. године активно смо кренули са прикупљањем докумената за регистровање организације. Званично, потврдом од стране Аустралијскe комисијe за добротворне и непрофитне организације (ACNC) Хуманитарна организација Срби за Србе (Serbs for Serbs inc.) почела је са радом!

Детаљније...

Прикључи се планетарној хуманитарној акцији – „Мундијал из блока”!

Хуманитарна организација Срби за Србе, која је до сада организовала више од 1500 догађаја „из блока”, покреће планетарну акцију подршке фудбалској репрезентацији Србије на предстојећем Светском првенству у Катару.

Детаљније...

Стони тенис из блока у Аделејду

У суботу 22. октобра, у  просторијама Црквене општине Свети Сава Вудвил Парк у Аделејду, одржан је хуманитарни турнир, Стони тенис из блока на којем је учествовало 24 играча. Од котизација и добровољних прилога на турниру је прикупљено $1.850. Сва прикупљена средства биће усмерена за помоћ вишечланим породицама.

Детаљније...

Хуманитарно предавање у Матици српској привукло бројне Новосађане (видео)

Предавање на тему „Косовски завет у прошлости, садашњости и будућности српског народа“ у организацији Омладинског одбора Матице српске и Хуманитарне организације Срби за Србе одржано је у понедељак 7. новембра у Свечаној сали Матице српске у Новом Саду.

Детаљније...

У октобру 850 позивa на број 17763

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ у Републици Српској покренула је почетком јануара 2018. године националну кампању за помоћ социјално угроженим породицама широм Републике Српске и Федерације БиХ у сарадњи са мобилним оператерима Мтел, ХТ Еронет и БХ Телеком. Путем хуманитарног ПОЗИВА на број 17763 (са фиксне и мобилне телефоније) донирају се 2 конвертибилне марке. У току октобра пристигло је укупно 850 позива, а од почетка акције укупно 113.528 позива.

Детаљније...