Тројка из блока

Пројекат Тројка из блока је спортско-хуманитарни догађај који за циљ има прикупљање средстава за потребе социјално угрожених вишедетних породица. Пројекат се спроводи кроз спортске манифестације брзог шутирања тројки у Србији, Републици Српској, Црној Гори и широм света на којима се окупљају млади људи, познате личности из света спорта, културе и музике, као и велики број спонзора и добротвора који финансијски подржавају реализацију предвиђених циљева.

Разлог настанка пројекта Тројка из блока је чињеница да велики број деце из вишечланих породица живи у тешким материјалним условима у којима оскудевају у најосновнијим животним потребама. Од самог почетка рада представника организације на терену, дошло се до информација да велики број деце и њихових породица, које махом живе у руралним срединама, немају чак ни елементарне услове за одржавање личне хигијене. И поред чињенице да је организација учинила велике напоре да се изгради и опреми неколико десетина купатила, кућа, беле технике, домаћих животиња, пластеника и пољопривредне механизације за потребе угрожених породица,  реално стање на терену указује на много већу потребу за решавање бројних социјалних проблема, што уједно позива и на свеопшту друштвену мобилизацију.

У плану је да се овај спортско-хуманитарни пројекат шутирања тројки одржи у сваком већем граду где можемо окупити људе добре воље, како би се велики број младих људи, удружења, познатих личности и друштвено одговорних компанија у својим локалним заједницама укључио у спровођење циљева Тројке из блока и кроз конкретан допринос помогли побољњању услова живота деце из социјално угрожених породица.

Дугорочни план пројекта Тројка из блока јесте да се у наредних 20 година мотивише и укључи преко 100.000 младих људи, како би кроз учешће у спортско-хуманитарним манифестацијама обезбедили услове за безбрижно одрастање и срећно детињство најмлађим нараштајима.

Више информација о пројекту: www.trojkaizbloka.org