Придружите се

Хуманитарна организација Срби за Србе је након шест година непрекидног рада успела да израсте из једне лепе и племените идеје неколико појединаца у одговорну српску добротворну организацију која кроз својих пет званичних огранака и неколико десетина представништва широм света данас свакодневно ради на томе да се будућност српског народа а пре свега породица са много деце учини сигурнијом, квалитетнијом и да се породицама омогући самосталност и независност од даље социјалне и хуманитарне помоћи.

Годинама уназад, велики број волонтера, пријатеља и добрих људи “прошло“ је кроз организацију и свако на свој начин и уз могућности које су биле доступне у том тренутку је помагао рад организације и стрпљиво градио циглу по циглу како би под овај “српски кров“ данас могло да стане велики број угрожених породица, њихове деце и наравно стари и нови донатори који представљају главни стуб нашег рада и деловања.

Свакако да је донирање организацији за спровођење планираних пројеката помоћи кључни елемент у нашем раду, али спекатр помоћи организацији не мора безусловно да значи само донације. С тим у вези покрећемо ову страницу на којој ћемо представљати додатне могућности за помоћ и волонтирање у самој организацији а које ће нам у будућности омогућити да подигнемо ниво рада и деловања нашег доброчинитељског рада. Идеје и могућности ћемо свакако допуњавати новим идејама и предлозима до којих дођемо у сарадњи са пријатељима наше организације и свим људима добре воље који се директно или индиректно укључе у наш рад.

Предлози и идеје за активну помоћ у раду Хуманитарне организације Срби за Србе: 

 1. Преношење вести о раду и акцијама организације путем живе речи и електронских система попут емаил-ова, друштвених мрежа Facebook, Twitter, као и преношење информација путем различитих форума које посећујете. 
 2. Прикупљање емаил адреса ваших пријатеља, познаника, културних, црквених и друштвених група за које мислите да би требало да добијају месечни извештај наше организације – списак тих емаилова нам можете проследити на: c3c.org@gmail.com. 
 3. Благовремено обавештавање о семинарима, трибинама и скуповима који се одржавају у вашем окружењу, а за које сматрате да би учешће наше организације било делотворно.  
 4. Прикупљање нових и добро очуваних играчака за децу и друштвене игре за децу (игре за подизање нивоа опште културе, образованости, игре за разоноду итд.) 
 5. Прикупљање спортске опреме: лопте, реквизити (рекети, мреже, обручи…). 
 6. Прикупљање нових и добро очуваних књига Православне, историјске и дечије тематике (искључиво штампане ћирилицом). 
 7. Прикупљање новог или добро очуваног покућства у који претежно спадају столице, есцајг (чаше, виљушке, кашике, тањири, џезве, шерпе…), постељина, машиница за шишање, маказе, производи личне и кућне хигијене.  
 8. Прикупљање нових или коришћених компјутера (у радном стању) уз додатну пратећу опрему.  
 9. Организовање и окупљање родбине и пријатеља на малим добротворним вечерама. 
 10. Укључивање институција у којима радите или похађате попут државних и приватних фирми, основних и средњих школа, факултета итд. у конкретне пројекте организације који су планирани. 
 11. Прикупљање информација о угроженим породицама са петоро и више деце којима би помоћ наше организације била неопходна.  
 12. Повезивање организације са представницима локаних штампаних, телевизијских, радио и интернет медија.

  Поља означене са * су обавезна.