12 година организације Срби за Србе

Пре нешто више од једне деценије, сада већ давне 2005. године основана је Хуманитарна организација Срби за Србе. Идеја, циљеви и начин рада стали су у име организације – Срби који имају за Србе који немају, Срби из дијаспоре за Србе у матици, Срби којима не недостаје ништа за Србе којима недостаје много…

Мало по мало, Хуманитарна организација Срби за Србе постала је једна од најактивнијих хуманитарних организација. И не само српских – регистровани у 9 земаља широм света (САД, Канада, Немачка, Швајцарска, Аустрија, Норвешка, Република Српска, Црна Гора и Србија) постали су светска хуманитарна организација посвећења помагању социјално угрожених вишедетниох српских породица широм Балкана. Од Македоније до Крајине у Хрватској, где год живе Срби, стигли су и Срби за Србе.

За 12 година вредног и пожртвованог хуманитарног рада прикупљено је преко 2,1 милиона евра од којих је помогнуто преко 1.700 породица које броје више од 11.000 деце! Уз помоћ скоро 15.000 донатора који годишње уплаћују вредну помоћ, организација је до сада помагала широм Балкана, а немерљива је вредна помоћ која је стигла у много домова.

Вишедетне породице су највеће благо српског народа, али сиромаштво, незапосленост и социјална искљученост велики су непријатељи нашег времена који не штеде никога.

Хуманитарна организација Срби за Србе успела је да донесе наду у боље сутра за много људи, а то је помоћ која се не може мерити новцем. Много деце по први пут је добило дечију собу, радни сто, компјутер, купатило, па чак и струју – ствари на које су нормални људи навикли као на ситнице, а које су многим породицама биле највећа промена у животу. Поред директне помоћи породицама, организација је помагала и народним кухињама, породилиштима, болницама, основним и средњим школама, универзитетима и другим институцијама које свакодневно брину о здрављу и образовању деце.

Хуманитарна организације Срби за Србе одликована је 2015. године Орденом Светог Саве другог реда, а 2016. године Орденом Светих Новомученика Горњо-Карловачких. Ова два Ордена су, поред безброј дечијих осмеха, највећа награда за хуманитарни рад дужи од једне деценије. Са сваком новом помогнутом породицом и са сваком новом радошћу коју унесе помоћ у њихов дом, ствара се нова жеља и подстрек за даље помагање!

Велика је борба против сиромаштва и потребно је што више савезника и што више победа. Позивамо све људе добре воље, компаније, предузећа, медије, спортисте, јавне личности, да подрже рад Хуманитарне организације Срби за Србе и да буду део борбе против беле куге и сиромаштва, два зла која прете да униште српски народ! Донирајте на неки од наших рачуна, или помозите слањем СМС поруке на хуманитарни број 7763 у Србији (цена поруке је 100 динара за сва три оператера).