24.03.1999. – Да се никад не заборави!

На данашњи дан 1999. године почела је злочиначка агресија НАТО пакта на нашу отаџбину. Бомбардовање је трајало 78 дана, убијено је више од хиљаду цивила, као и и више стотина војника, док се материјална штета процењује на преко 30 милијарди долара. Уништен је највећи део индустрије и државне инфраструктуре, а нису биле поштеђене ни болнице, школе, телевизије, па чак ни амбасаде држава које нису чланице НАТО пакта. Српски народ је на измаку 20. века доживео још једну несрећу епских размера,  поново је морао да се брани од бројно супериорног непријатеља, и по ко зна који пут је са великим и страшним жртвама одбранио своју слободу.
Западна цивилизација је 1999. године показала да медијском пропагандом може да жигоше цео народ и да означену жртву доведе у смртну опасност. Бомбардовање осиромашеним уранијумом чини злочиначку акцију још подлијом јер се не може утврдити тачан број жртава, којих има и дан данас. 18 година након бомбардовања молимо се за покој душе страдалим жртвама и посматрамо како се прекраја историја и како се агресија над нашим народом наставља у другим облицима. Борба за будућност је битка у којој морамо победити, а трагична, блиска прошлост је вечни спомен и завет да се будућности и слободе никада нећемо одрећи.

Тешко бреме ратних деведесетих година осиромашило је наш народ и узрочно-последично довело до потребе за јаким и транспарентним хуманитарним организацијама. Хуманитарна организација Срби за Србе наставиће да се бори за светлију будућност нашег народа пратећи свој главни мото ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ, али исто тако наставиће да се бори да се трагична прошлост не заборави, са својом пркосном и поносном реченицом у коју стаје сва трагедија бомбардовања и борба против неправде – НЕМА ПРЕДАЈЕ!