7. Меморијални турнир Немања Љубичић Шваба одржан у Земуну

Поново смо се уверили да овај крај дише за фудбал, дише за нека своја сећања, за хуманост. Где год били, које год обавезе сви имали, зна се да је половина јула резервисана за неку нашу причу, ону истинску и другарску.

Седми хуманитарни меморијални турнир у фудбалу „Немања Љубичић Шваба”, на терену рукометног клуба „Земун” у Земуну одржан је од 18. до 25. јула. Тешко је опоравити се од емоција које се накупљају тих наших 7-8 дана. Првенствено због нашег друга и брата, кога се сећамо на неки наш начин и кога безусловно чувамо од заборава. Потом имамо и део турнира који даје посебну драж истом. Сваке године помогнемо некој од угрожених вишедетних породица широм Србије, и показујемо и њима да никад нису сами у борби која се зове живот.
Свако од вас присутних , на овај или онај начин је учествовао у нечему лепом и хуманитарном. Не можемо да се захвалимо свима вама појединачно, што сте свакога дана били присутни и свакога дана донирали за некога коме је заиста потребно. Сви сте ви победници!
У више наврата поменули смо да приход од турнира иде као помоћ породици Стојићевић из Пећинаца, самохраној мајци четворице синова. У међувремену, добили смо вест да је за поменуту породицу скупљено довољно новца за све радове који требају да се ураде. Нашли смо се у незахвалној ситуацији, где треба да бирамо између породица , од које је свака у тешкој животној ситуацији.
Одлучили смо да помогнемо породици Суботић која живи у селу Шатринци, крај Ирига.
Желимо да се захвалимо још једном свима вама који сте несебично давали и помогли нам у још једној години у низу, у којој ћемо помоћи неку породицу. Нашој армији деце, која је нестрпљиво чекала сваки тајмаут , свако полувреме и крај утакмице да истрчи на терен и осети га макар и на кратко, маштајући да ће једног дана и они заиграти.
Као и увек , имали смо подршку спонзора који све што донирају, донирају другарски, а то су :
 1. Кафе Пицерија ОРТАК
 2. Кафана ПУКНИ ЗОРО
 3. Трговина МЕРАК
 4. НИКОЛА ПРОМЕТ
 5. Печењара Три Прасета
 6. Пицерија Амелиа
 7. Ресторан МАТИЈАШ
 8. ОКЕАН КОЛОР
 9. Роштиљ КАЛЕ
 10. ЛИРС ШОП
 11. Ауто-школа РАПТОР
 12. Посластичарница Крими Рад
 13. ГК Шилд
 14. Меридиан Бет

Победу је однела екипа Ракуни, а уз вашу несебичну помоћ и наше залагање, са поносом можемо да кажемо да смо прикупили 219.500 динара, као и 71.000 динара које је донирао Меридиан Бет за сваки постигнут гол. Што значи да наша помоћ породици Суботић на крају износи 290.500 динара.

Хвала свима још једном, видимо се догодине!