СЗС помогли породице у Добоју

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ испоручила је почетком децембра у склопу акције БОРБА ПРОТИВ ПОПЛАВА нови контигнет помоћи породицама пострадалим у недавним мајским поплавама у Добоју, пре свега у виду намештаја, беле технике и грађевинског материјала, за укупно 47 породицa. Укупна вредност уручене помоћи износила је 41.025 КМ која је обезбеђена пре свега из донације Срба из Лас Вегаса, САД. У претходним месецима, за породице у Добоју обезбеђено је 12 сушилица, хигијенски и дезинфекциони материјал, грађевински материјал, декубитативни душеци, пвц столарија, врата, итд. за више од 30 породица. Средином маја у јеку поплава широм Србије и Републике Српске, река Босна која протиче кроз Добој нанела је несагледиве штете овом граду, као и селима у непосредној околини овог града. Вода се задржала у просеку четири до пет дана када је почело повлачење у корито, а висина ударног таласа достизала је и до 5 метара. Добој је након рата у Босни и Херцеговини био један од градова где се повукао велики број српских избеглица, махом из бројних села са Озрена и околине које су потпале под територију муслиманско-хрватске федерације. Приликом насељавања у околини Добоја породице су добијале празне парцеле недалеко од реке Босне где су изградили своја нова насеља. Управо су та избегличка насеља највише и пострадала у поплавама, тако да је велики број породица изнова морао да се под присилом временских неприлика поново исељава из својих домова. У самом централном делу Добоја страдали су сви призмени и први спратови станова зграда и солитера, као и куће које се налазе у језгрду града. Влада Републике Српске исплатила је скоро свим поплављеним домаћинствима ваучер у вредности од 5.000 конвертабилних марака (2.500 евра) са којим су могли да изврше хитне и неоходне поправке унутар својих кућа и станова, мада за велики број тих породица то ипак није било довољно да надокнаде целокупну штету коју […]

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ испоручила је почетком децембра у склопу акције БОРБА ПРОТИВ ПОПЛАВА нови контигнет помоћи породицама пострадалим у недавним мајским поплавама у Добоју, пре свега у виду намештаја, беле технике и грађевинског материјала, за укупно 47 породицa. Укупна вредност уручене помоћи износила је 41.025 КМ која је обезбеђена пре свега из донације Срба из Лас Вегаса, САД. У претходним месецима, за породице у Добоју обезбеђено је 12 сушилица, хигијенски и дезинфекциони материјал, грађевински материјал, декубитативни душеци, пвц столарија, врата, итд. за више од 30 породица.

Средином маја у јеку поплава широм Србије и Републике Српске, река Босна која протиче кроз Добој нанела је несагледиве штете овом граду, као и селима у непосредној околини овог града. Вода се задржала у просеку четири до пет дана када је почело повлачење у корито, а висина ударног таласа достизала је и до 5 метара.

Добој је након рата у Босни и Херцеговини био један од градова где се повукао велики број српских избеглица, махом из бројних села са Озрена и околине које су потпале под територију муслиманско-хрватске федерације. Приликом насељавања у околини Добоја породице су добијале празне парцеле недалеко од реке Босне где су изградили своја нова насеља. Управо су та избегличка насеља највише и пострадала у поплавама, тако да је велики број породица изнова морао да се под присилом временских неприлика поново исељава из својих домова.

У самом централном делу Добоја страдали су сви призмени и први спратови станова зграда и солитера, као и куће које се налазе у језгрду града.

Влада Републике Српске исплатила је скоро свим поплављеним домаћинствима ваучер у вредности од 5.000 конвертабилних марака (2.500 евра) са којим су могли да изврше хитне и неоходне поправке унутар својих кућа и станова, мада за велики број тих породица то ипак није било довољно да надокнаде целокупну штету коју су претрпели у поплави.

Списак породица које су добиле помоћ од организације СРБИ ЗА СРБЕ:

Озренских српских бригада – ПОЉИЦЕ

  1. Божић-Паљић (комб. фрижидер и веш машина) – 819 КМ (3 деце)
  2. Благојевић А. (грађ. материјал и грађ. радови) – 2.500 КМ (3 деце)
  3. Благојевић Г. (шпорет на дрва, грађ. радови) – 334 КМ (4 деце)
  4. Ристић С. (веш машина и замрзивач) – 974 КМ (3 деце)
  5. Ивановић С. (веш машина и плакар) – 597 КМ (3 деце)
  6. Петрушић Ж. (фрижидер) – 443 КМ (3 деце)
  7. Нешковић З. (веш машина и кревет на спрат) – 648 КМ (4 деце)
  8. Максимовић З. (веш машина и ел. шпорет) – 880 КМ (4 деце)
  9. Поповић О. (веш машина) – 436 КМ (3 деце)

Касарна

  1. Перановић Н. (2 ком. кревет на спрат, веш машина и ел. шпорет) – 1.264 КМ (5 деце)

Требавских српских бригада – БАРЕ

  1. Ђурановић Р. (веш машина, кревет на спрат и плакар) – 809 КМ (3 деце)
  2. Маковић-Лазић (кревет на спрат) – 212 КМ (2 деце)
  3. Марјановић М. (кревет на спрат и плакар) – 353 КМ (2 деце)
  4. Нешковић М. (ел. шпорет) – 444 КМ (3 деце)
  5. Дамњановић В. (веш машина и ел. шпорет) – 880 КМ  (2 деце)
  6. Жунић Г. (ел. шпорет) – 444 КМ (2 деце)
  7. Максимовић Д. (веш машина и ел. шпорет) – 880 КМ (једно дете)
  8. Давидовић С. (замрзивач и ком. шпорет) – 1.018 КМ (3 деце)
  9. Тодоровић С. (замрзивач, веш машина и сто) – 1.144 КМ (2 деце)
  10. Караћ Р. (веш машина) – 436 КМ (2 деце)
  11. Панић С. (замрзивач) – 538 КМ (3 деце)
  12. Вукомановић С. (веш машина) – 436 КМ (3 деце)
  13. Трудић С. (ел. шпорет) – 444 КМ (2 деце)
  14. Тадић М. (каблови за струју и ламинат) – (2 деце)
  15. Дабић З. (веш машина) – 436 КМ (једно дете)

Добојских бригада – УСОРЕ

  1. Цвијановић Д. (замрзивач) – 538 КМ (2 деце)
  2. Алексић М. (3 ком. лежајева, замрзивач, веш машина) – 1.550 КМ (једно дете)
  3. Ђукић Д. (ел. шпорет, 2 ком. лежајева и ламинат) – 828 КМ (2 деце)
  4. Спасојевић Љ. (веш машина) – 436 КМ (2 деце)
  5. Милићевић Д. (веш машина) – 436 КМ (2 деце)
  6. Цвијановић В. (ел. шпорет) – 444 КМ (2 деце)
  7. Милутиновић М. (веш машина и ел. шпорет) – 880 КМ (3 деце)
  8. Петровић Д. (лежај) – 192 КМ (2 деце)34. Шуматић В. (кух. елементи) – 800 КМ (једно дете)

Брдо

  1. Лазић М. (2 ком. лежајева, ел. шпорет и грађ. радови) – 828 КМ (2 деце)
  2. Илић-Стојановић (веш машина) – 436 КМ (3 деце)

Центар

  1. Шешлак Р. (веш машина) – 436 КМ (2 деце)
  2. Видовић Б. (веш машина) -436 КМ (једно дете)
  3. Старчевић Д. (ком. фрижидер, ел. шпорет и веш машина) – 1.263 КМ (2 деце)
  4. Јовановић М. (ком. фрижидер, ел. шпорет, кревет на спрат и плакар) – 1.200 КМ (2 деце)
  5. Илић (грађ. материјал) – 1.500 КМ (3 деце)

У претходним акцијама помоћи, помогли смо и породице са децом ометеном у развоју која су такође претрпела тоталну штету у недавним мајским поплавама у Добоју:

  1. Гојић (антидекубитални душеци) – 418 КМ (2 ком.)

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2014/gojic-doboj.jpgОтац Мирољуб и мајка Владанка Гојић имају троје деце Сару, Анђелу и Катарину од којих су Анђела и Катарина деца са посебним потребама. За њихову породицу извршили смо набавку 2 антидекубитативна душека у укупној вредности од 418.40 КМ. https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2014/gojic-doboj2.jpgДушеци за Гојиће – донација организације СРБИ ЗА СРБЕ

  1. Дијуновић (антидекубитални душек) – 209 КМ

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2014/dijunovic-doboj.jpgОтац Зденко са супругом има двоје деце сина Јована и кћерку Јовану која је дете са посебним потребама. Дијуновићи живе у добојском насељу Усора које је јако много пострадало у поплавама. За ову породицу смо извршили набавку једног антидекубитативног душека у вредности од 209 КМ.

  1. Мишић (пвц столарија и антидекубитални душек) – 1.509 КМ

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2014/misic-doboj.jpgОтац Мирослав и његова супруга Драгана Мишић имају двоје деце Живка и Анђелу која је дете са посебним потребама. Живе у центру Добоја и њихов стан претрпео је тоталну штету у поплавама, а додатну отежавајућу околност представља кредит који су подигли за куповину стана. За ову породицу организација СРБИ ЗА СРБЕ помогла је куповином једног антидекубитативног душека као и пвц столарију за поправку стана у којем живе.

Такође, пријатељи организације СРБИ ЗА СРБЕ из Швајцарске, донирали су 3.300 швајцарских франака за потребе помоћи породицама Чакаревић и Гојковић из Добоја, које такође имају и старају се о деци ометеној у развоју.

  1. Чакаревић (собна врата и намештај) – 2.518 КМ
  2. Гојковић (пвц столарија) – 2.950 КМ

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2014/cakarevic-doboj.jpgПородица Чакаревићhttps://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2014/gojkovic-doboj.jpgПородица Гојковићhttps://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2014/gojkovic-doboj2.jpgДостављена пвц столарија за Гојковиће

  1. Породица Благојевић (храна и грађ. материјал) – 504 КМ

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/RepublikaSrpska/2014/blagojevic-doboj.jpgПородица Благојевић са своје четворо деце након поплава остала је без свог породичног дома који је потпуно био потопљен у води. Са бројним другим породицама измештени су у Дом пензионера у Добоју који је до мајских поплава био једини дом бројним избеглицама након рата у Босни и Херцеговини. Шесточлана породица већ више од 8 месеци живи у крајње нехуманим условима у просторији од 20м2.

 Акције помоћи пострадалим породицама у Добоју се наставља и даље. Представници организације СРБИ ЗА СРБЕ ускоро ће посетити нове породице из Добоја али и околних села која су претрпела велику штету у недавним мајским поплавама. Поред Добоја, посетићемо и помоћи породице у Шамцу и Модричи у предстојећим данима.

Велика акција БОРБА ПРОТИВ ПОПЛАВА се наставља. Хуманитарна организација Срби за Србе позива све братске организације, донаторе и добре људе у Србији и широм света да се укључе тако што ће уплатити средства у складу са својим могућностима на неки од рачуна организације – www.srbizasrbe.org/donacije.

Рачуни и потврде финансиране помоћи

Тренутно стање
Последња промена: 22. април 2024.
14.451.919 РСД
24.284 USD
10.684 CAD
41.203 EUR
10.640 EUR
147.786 SEK
66.739 NOK
Прикупљено од 2006.год:
15.065.557
Помогнутих породица:
3.300
Помогнуте деце:
16.000
Циљ за 2024.годину:
3.500.000 EUR

Прикупљено у току 2024.год: 968.060 € од 3.500.000 € (28%)

СМС на 7763 (200 дин.)
Динарски рачун
: 160-279491-71

  • Прикупљено у 2024.години: 39.051.966 дин.
  • Прикупљено од 2007. године: 596.283.785 дин.

Позови 17763 (3 КМ)
КМ
: 5620128130024158

  • Прикупљено у 2024.години: 130.769 КМ
  • Прикупљено од 2010. године: 3.261.530 КМ

Текући рачун: 510-91548-03

  • Прикупљено у 2024.години: 6.131 €
  • Прикупљено од 2015. године: 408.351 €

Check payable to: Serbs for Serbs
PO Box 34206, Chicago, IL 60634

  • Прикупљено у 2024.години: $ 74.954 USD
  • Прикупљено од 2010. године: $ 2.368.510 USD

Cheque payable to: Serbs for Serbs Canada
635 The Queensway, LL, Toronto, ON M8Y 1K6
Interac E-transfer to
donate@serbsforserbs.ca

  • Прикупљено у 2024.години: $ 85.458 CAD
  • Прикупљено од 2015. године: $ 1.310.355 CAD

BSB: 032-278
Account No: 878615
Customer: Serbs for Serbs Inc.

  • Прикупљено у 2024.години: $ 37.655 AUD
  • Прикупљено од 2022. године: $ 211.439 AUD

Пошаљи SZS на број 81190 (2,99 €)
IBAN
: DE97760695590002751992
Customer: Serben für Serben e. V.

  • Прикупљено у 2024.години: 56.604 €
  • Прикупљено од 2014. године: 842.209 €

Позив на број: 0901 300 201 (3 €)
IBAN
: AT973200000010364339
SWIFT/BIC: RLNWATWW
Customer: Org. f. hum. Hilfe – Srbi za Srbe

  • Прикупљено у 2024.години: 77.532 €
  • Прикупљено од 2011. године: 2.497.379 €

Пошаљи “SZS 30″ на 488 (од 1-99 CHF)
Konto
: 61-335679-5
IBAN: CH57 0900 0000 6133 5679 5
SWIFT: POFICHBEXXX
Customer: Org. f. hum. Hilfe Srbi za Srbe Swiss

  • Прикупљено у 2024.години: 22.699 CHF
  • Прикупљено од 2011. године: 844.612 CHF

VIPPS: 104414
DNB Bank
: 1503 83 80483

  • Прикупљено у 2024.години: 100.373 NOK
  • Прикупљено од 2016. године: 1.738.093 NOK