Армија хуманитараца широм Србија подржала пројекат Биоскоп из блока

Хуманитарна организација Срби за Србе већ седамнаест година промовише активан начин борбе за светлију и бољу будућност нашег народа, пре свега кроз помоћ најугроженијим вишечланим породицама. Вођени тиме, изродила се идеја Биоскоп из блока која је сада већ постала баштина – традиција наше организације широм света.

Одлучили смо да и ове године дамо свој допринос у неговању културе сећања и тиме обележимо три важне годишњице:
  1. Осамнаест година од мартовских прогона српског и неалбанског становништа са Косова и Метохије
  2. Двадесет три године од почетка НАТО агресије на СР Југославију
  3. Двадесет седам година од НАТО бомбардовања Републике Српске

У седам градова у Србији приказан је документарни филм – „Ви идите, ја нећу!“а уз помоћ наших волонтера, донатора и пријатеља организације, успели смо да за ову велику акцију прикупимо 427.534 динара која ће бити усмерена за Васкшњу акцију хуманитарне организације Срби за Србе!
 
  1. Пројекција филма у Београду, одражана 13. марта у Академији 28, где је присуствовало више од 200 људи и прикупљено 84.574 динара.

2. На пројекцији у Нишу, одржаној 16. марта у амфитеатру Филозофског факултета, прикупљено је 14.140 динара.


3. Пројекција у Обреновцу, одржана 18. марта у биоскопу Дома културе, где је присуствовало преко 100 људи и прикупљено 54.050 динара.

4. Пројекција у Сремској Митровици, одржана у Центару за културу Сирмиумарт 24. марта, на којој је присуствовало преко 50 људи и где је прикупљено 19.820 дин.

5. Пројекција филма у Шапцу, одржана 24. марта у Културном центру, присуствовало 50 људи и прикупљено је 20.850 динара.

6. Пројекција у Суботици одржана 26. марта на којој је прикупљено 26.710 динара.

7. Друга пројекција филма у Београду, одржана је у Sinatra bar-у, на којој је прикупљено 31.600 динара.

8. У Горњем Милановцу приказан је документарни филм Божији човек, пројекција је одржана 27. и 31 марта, велики број омладине, преко 300 посетиоца одгледало је филм, а прикупљено је 76.430 динара.

9. Пројекција у Зајечару одржана 27.марта у сали за концерте ОМШ Стеван Мокрањац, на којој је присуствовало преко 80 људи и прикупљено је 41.600 динара.

10. Трећа пројекција филма у Београду, одржана је 12. априла у Дому културе у студенстском граду, преко 250 студената је подржало овај догађај, на којем се прикупило 57.760 динара.

Армија хуманитараца из гледала је овај филм. Неко са којом сузом у оку, неко са пркосом али свако са поносом. Нарочито због једне чињенице, а то је да смо и ми данас војници у једном новом рату – рату против беле куге, а сва прикупљена средства на овом догађају отишла су у хуманитарне сврхе за помоћ вишечланим српским породицама. Захваљујемо се свима на подршци!