Арсовски закорачили у нови дом! Изграђена још једна кућа у Северној Македонији! (видео)

Фотографија болесног дечака Дарка који згрчен тугује за покојном мајком, постала је најдељенији садржај наше организације на друштвеним мрежама. Захваљујући добијеној пажњи, хиљаде донатора укључило се у велику акцију помоћи па је породица Арсовски добила потпуно нову кућу!Српска застава поносно се вијорила и испред старе и оронуле куће породице Арсовски

Филмска сцена која нас је дочекала никог није могла да остави равнодушним! Непроходни путеви на граници, натерали су породицу да из села Старац, које се налази у општини Бујановац, пређе реку трактором како би стигли до села Пелинце, општина Старо Нагоричане у Северној Македонији где су радови на кући, коју су давно почели да граде, сада завршени!

Велика љубав браће Милоша (18) и Марка (13) према свом болесном брату и овога пута дошла је до изражаја када су браћа унела Дарка преко прага чиме су сви симболично закорачили у нови живот!

Тужна сцена коју смо затекли током прве посете сада је далека прошлост

Уз мноштво окупљених пријатеља, свештенства, донатора и чланова Хуманитарне организације Срби за Србе – чин свечаног усељења донео је много радости и поноса који су успели да умање бол и празнину са којом се ова породица достојанствено носи.


Безвољност која се увукла у наше животе сада је стварно отклоњена. Сину Дарку је доступна и боља нега и могућност да добије медицинску помоћ – говори нам с осмехом на лицу отац Горан.

Након завршетка грађевинских радова породици је опремљена унутрашњост куће. Од покућства обезбеђено је: шпорет на дрва, електрични шпорет, комбиновани фрижидер, кухиња са судопером, осам плафоњерки, компјутерски сто, трпезаријски сто и четири столице, четири кревета са душецима, угаона гарнитура и четири ормара. Такође, породици је набављен трактор. Укупна вредност помоћи износи 31.235 евра.

Некад и сад

Помало у шали, а можда и у збиљи, Милош и Марко присетили су се купања у реци, и то не само као дечије разоноде, већ је то раније била и врста одржавања хигијене.


Велику захвалност дугујемо свим људима доброг срца који су нам омогућили да добијемо нормалне услове за живот – из једног гласа говоре обојица.

Хуманитарна организација Срби за Србе искористила је прилику да уручи захвалницу господину Саши Поздеру испред фирме Medical Innovation Solutions која је значајно помогла да се акција помоћи породици Арсовски успешно реализује.


Уметник и комшија Гоце Божурски за срећно усељење породици је поклонио једну од својих слика

Логистика за још једну велику акцију на простору Северне Македоније и овога пута дошла је од Српског културно-информативног центра СПОНА и главног извођача и координатора радова господина Чедомира Марковића.

Арсовски ће сада моћи да обрађују земљу својим трактором

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се Србима у Кини, фудбалеру Владимиру Големићу и свим донаторима широм света који су још једном показали да заједничким снагама можемо променити животе најугроженијим породицама на простору Балкана!

Рачуни и потврде финансиране помоћи