Бабићи из Врбаса усељени у свој нови дом! (видео)

Црква ми је дала хлеб, свештеници су нас подучили да је свака породица мала црква, а без организације Срби за Србе и свих људи који стоје иза ње ко зна кад бисмо имали своју кућу – рекао нам је на почетку разговора отац Александар.О томе колико породица поштује веру и традицију сведоче зидови њиховог претходног дома, који су били прави мали иконостаси. Свештеници Епархије бачке о. Далибор Купусовић, о. Здравко Бојовић и о. Срђан Вукић освештали су њихов нови дом и тиме су почели бољи дани за породицу Бабић из Врбаса!

Подсетимо, поред родитеља Александра и Тамаре, ову честиту породицу чине Светлана (16), Стефан (15), Анастасије (14), Петра (11), Јаков (9) и Јован (6). Скучен простор у којем су живели није спречавао ову децу да марљиво уче и развијају своје таленте. Најстаријих троје свирају клавир, кларинет и хармонику.


Највише се радујемо што ћемо имати свој кутак за уживање. У старој кући било је другачије. Било нас је петоро у једној соби. Ово нам је нови почетак и много смо захвални – рекла је Светлана.

Некад и сад

Хуманитарна организација Срби за Србе породици Бабић купила је кућу са великим двориштем и воћњаком. Кућа је адаптирана, урађена је фасада и остали радови. Такође, плаћене су услуге адвоката и јавног бележника. Укупна вредност помоћи је 5.590.656 динара.

Александар и Тамара нису желели неку велику кућу, него пре свега пространо двориште и окућницу, у којима би могли да се баве пољопривредом. У претходној кући држали су седам коза и имали две кошнице, а у новој намеравају да то унапреде и посвете се и узгоју оваца и живине. Такође, планирају да се баве пчеларством.


Породица је живела у кући са Александровим родитељима и његовим братом и снахом, који имају седморо деце. То су вредни домаћини и узорни родитељи, па су и деца скромна и лепо васпитана. Дарујући кућу Александру, помогли смо и његовом брату, чија ће породица сад имати више простора у родитељској кући – рекла је Марија Моровић, портпарол наше организације.

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим људима доброг срца који су допринели успешној реализацији ове акције.

Рачуни и потврде финансиране помоћи