Баловићи усељени у своју нову кућу

Хуманитарна организација Срби за Србе успешно је завршила свој највећи пројекат – изградња нове породичне куће за шесточлану породицу Баловић из села Рајетиће код Новог Пазара. Током протеклих осам месеци, организација “Срби за Србе“ је у сарадњи са Српским културним друштвом из Женеве и Хуманитарном организацијом “Стара Рашка“ из Београда финасирала изградњу ове куће у укупној вредности од 17.620 евра, која се стицајем околности налази у копненој зони безбедности, или у тзв. линији раздвајања између централне Србије и Косова и Метохије.

У недељу 2. децембра у раним јутарњим часовима, укупно 18 чланова Хуманитарне организације Срби за Србе креће из Београда да уприличи величанствен догађај, како за чланове породице Баловић тако и за нашу организацију. Након доласка у Стари Рас, чланови организације долазе у манастир Ђурђеви Ступови где присуствују литургији, а потом и дружењу са игуманом манастира оцем Герасимом и осталим гостима.

Пре наставка нашег пута до породице Баловић, у порти манастира уручена је захвалница господину Звонку Милановићу a на име Елекетродистрибуције Нови Пазар, која нам је свесрдно изашла у сусрет и помогла да се поставе нови стубови и довод струје до нове куће породице Баловић.

Након получасовне вожње уз планину Рогозну и полуасфалтирани пут, представници организације стижу на своје крајње одредиште – копнену зону безбедности, тачније у село Рајетиће где је изграђена нова кућа за шесточлану социјално-угрожену породицу Баловић. Сви чланови организације су са собом понели скромне поклоне за усељење који ће бити на корист деци и родитељима.

Током боравка у новој кући породице Баловић, сви чланови и пријатељи наше организације били су домаћински угошћени, са свечаним ручком. Док се један део организације дружио са најмлађим члановима Саром, Кристином Верицом и Вељком, други део наших представника договарао је са радницима преостале неопходне радове око куће како би зиму дочекали спремно. Најбитни сегмент јесте да се озида мала кућица око пумпе за воду која ће из извора допремити воду у кухињу и купатило.

Родитељи а ни деца нису крили своје одушевљење са својим новим домом, који ће их сачувати од ледене зиме која борави на овој планини од четири до шест месеци у години.

Усељење породице Баловић у нову кућу била је најбитнија али не и последња фаза у изградњи ове куће. Радови ће се наставити и током зиме колико временски услови буду дозвољавали. Али оно што је сигурно јесте чињеница да ће Баловићи у свом новом топлом дому имати више сигурности и наде у будућност.

 На жалост, ово је само једна породица коју је наша организација успела да стави под нови сигуран кров. У самом селу и околини се налази десетак породица којима је потребна хуманитарна и стамбена помоћ, а широм Србије и Балкана бројка иде и до неколико стотина хиљада. Надамо се да ћемо уз Божију помоћ и помоћ добрих људи широм света окупити српски народ око ових и сличних доброчинитељских пројеката у будућности.

ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!

Рачуни и потврде финансиране помоћи