Банијци неће дочекати зиму напољу!

Неће бити зиме за још две породице са подручја Баније, које су пострадале у разорним земљотресима, а који су погађали то подручје у више наврата од почетка године. Испоручен је неопходни грађевински материјал за санацију кућа, како би радови на реконструкцији могли да буду завршени пре зиме. Укупна вредност испоручене помоћи износи 7.000 евра.

Приликом сваке спроведене акције помоћи за пострадале сународнике са подручја Баније, указујемо на проблем који ће још дуго бити присутан, а тиче се конкретно одсуства бриге за те људе, који су принуђени да се сами сналазе и моле на све стране не би ли успели да оспособе своје домове за живот.Прва помогнута породица, на коју смо упућени, била је породица Куколеча, из Мајских Пољана крај Глине. Мајске пољане су биле и епицентар удара и место где је највише породица пострадало. За родитеље Васиља и Драгану најбитније је било да се обезбеди основни грађевински материјал, како би пре зиме заједно са својим синовима Николом (10) и Новаком (6) поново боравили безбедно у свом породичном дому. Вредност набављеног материјала за породицу Куколеча износила је 3.000 евра.

Друга породица, коју смо замољени да помогнемо, живи у месту Равно Рашће, такође недалеко од Глине. У питању је породица Векић, коју чине родитељи Велибор и Драгана и дечаци Дарио (10) и Давид (1). Због тешког оштећења крова, акценат је био на испоруци грађе неопходне за санацију истог. У ту сврху, утрошено је 4.000 евра.

Једногласна порука која нам стиже од пострадалих Банијаца је, да су сви неизмерно захвални целокупној организацији, а посебно пожртвованим донаторима, и свим осталим људима који су допринели да се не осећају више напуштено и заборављено.

Уз свесрдну помоћ свештенства Епархије горњокарловачке, који су и главна спона и једина нада за те људе, наставићемо да пружамо помоћ пострадалим породицама и даље.  Биће потребно много времена и средстава како би се стање вратило бар приближно на исти ниво, какав је био пре ове катастрофе . Ми ћемо се као и до сада, усредсредити на пострадале вишедетне породице, јер без њих, неизвестан је и сам опстанак нашег народа на том подручју.

Рачуни и потврде финансиране помоћи