07. септембра 2010.

Баскет 3 на 3 у Новом Саду

Баскет 3 на 3 у Новом Саду
У сарадњи са бутиком кошаркашке опреме ДОУБЛЕ-ДОУБЛЕ АНД1 из Новог Сада сајт Фантазирање.com учествовао је 28.08.2010. године у организацији стреетбаскет турнира "3на3" на новосадској плажи Штранд на обали Дунава. 16 екипа од којих је свака бројала по четири играча биле су смештене у четири групе где су у међусобној борби током ове фазе одлучивали ко ће такмичење наставити даље у четвртини финала. Током турнира омогућено је и прикупљање донација за предстојећу велику хуманитарну акцију на Косову и Метохији коју ће предводити наша организација.

Екипе назване интересантним именима "Машиновође", "Шне-нокле", "Скакавци", "Каменоресци" поред спортиста рекреативаца у својим саставима су имали и младе играче кошаркашких клубова ФМП, Игокеа, Дожњава, Војводина и других.

Осим спортског програма публика на трибинама више пута овацијама и аплаузом наградила је младог новосадског репера Бранка Николића популарнијег под именом Кобра, музичку подршку давао је Ђ Билбао и градски брејк денсери. Посебну пажњу публике изазвало је и учешће Немање Блажића Трикија из Кикинде који је изводио фристајл егзибиције.

Велико интересовање такмичара изазвало је такмичење у шутирању тројки где је у квалификационом делу било пријављено око 30 такмичара. У финале су ушли Рајко Радиновић, Милан Продановић, Милан Бабић, Дејан Радуловић, Марко Савић, Иван Купријанов и Немања Петровић. Касније у финалу победио је Рајко Радиновић тек после другог круга и са једном убаченом лоптом више од Немање Петровића.

Такмичењем у игри "Пут око света" желели смо да оживимо ову игру која је била прилично популарна пре више од једне деценије. Благо неповерење и непознаница владали су међу млађим такмичарима али борба се распламсала када је бачена прва лопта на кош. У финалу је на велико задовољство присутних у драматичној завршници за кош више победио Београђанин Немања Петровић, а по поен мање постигли су Никола Јакшић и Иван Купријанов.

На овоме турниру прилику да одиграју ревијалну утакмицу имали су и најмлађи, најталентованији дванаестогодишњаци кошаркашких клубова Sports world и Sport key показали су завидно знање и таленат у игри под кошевима. И док су се на терену смењивали репери, играчи, тројкаши на трибинама и међу учесницима завршних борби владала је нервоза и нестрпљиво очекивање уласка на терен.

У четвртини финала наступиле су екипе Каменоресци, који су победили екипу Челичне животиње резултатом 17:6, Пронто је био бољи од Скакаваца 11:6, Грамада из Пожаревца резултатом 15:13 победила је Шне-нокле док су Lost Wikings били бољи од Машиновођа, резултат је био 18:14. Из полуфиналних борби као победници су изашле екипе Пронто и Грамада док је утешно треће место припало екипи Каменоресци, која је била боља од момака из Lost Wikings.

Финалана утакмица била је пуна узбуђења и праве кошаркашке борбе. Тако је и завршена, у последњој секунди уз звук сирене поготком Меденице из екипе Пронто титула је замало измакла пожаревачкој Гранади, чији момци су прошле године освојили турнир НЛБ лиге у Љубљани. Посебно интересовање присутних изазвало је присуство освајача светског кошаркашког злата 1998. године у Атини и промотера нашег сајта Луковски Драгана који је победницима доделио награде, те прогласио за МВП турнира Меденицу из екипе Пронто из Новог Сада.

Победницима је поред великог пехара припала и новчана награда у износу од 10.000 динара као и патике и дресови бренда АНД1, другопласирани су награђени дупло мањим износом, АНД1 качкетима и дресовима и пехаром док је трећепласираној екипи те победницима у шутирању тројки и игри "Пут око света" додељен трофеј и пакет спортске опреме бренда АНД1. Након финала сви организатори, такмичари и гости утиске са турнира и разговор о следећем спортском дружењу наставили су уз утакмицу репрезентација Србије и Анголе са актуелног светског првенства.

Повезане вести

Коментари