Баскет из блока одржан по први пут у Бањалуци

Хуманитарна организација Срби за Србе по први пут организовала је 10. јула Баскет из блока у Бањалуци  којим је отворила нову сезону хуманитарних догађаја која је испред нас. Укупна сума новца која је сакупљена на турниру износи 433,75 КМ и биће намијењена надоградњи куће породици Мајкић из Пискавице.

У вихору рата, отац Зоран (48) и мајка Мирјана (39) морали су напустити своје огњиште и родну груду у Санском Мосту. Заједно, почели су поново свакодневно стварати и градити у зноју и жуљевитих руку, али са поносом и поштено па колико успију. А успјели су много! Изградили су велико богатство изродивши својих четверо дјеце: кћерке Мају (18), Марију (16),  Маријану (11) и синчића Стефана (6).

Израђених руку али чиста образа, Зоран и Мирјана хране и васпитавају потомке, уче их вјери и поштењу а не мржњи и то се заиста примијети. ХО “Срби за Србе” одлучила је да припомогне Мајкићима који већ годинама ћуте, раде и сами се храбро боре и успијевају у томе. Наш план је да им замијенимо читаву кровну конструкцију, поставимо нову столарију, фасаду, направимо стазу око куће, купимо пећ на струју те нове кревете за цурице.

У сјајној атмосфери на турниру учествовало је 18 екипа, док су побједу однијели момци из екипе “3М”.

Хвала техничким спонзорима на подршци:

  • Витинка
  • Георг комерц
  • Нектар

Велико хвала свима који су подржали овај догађај, посебна захвалност иде судијама Тамари Радуловић, Игору Радовановићу, Мији Дојчиновић, као и Михајлу Звонару на посуђеним лоптама.

Позивамо све да у суботу 14.08.2021. у 19 часова на Тргу Крајине подрже још један догађај – Турнир Тројка из блока!