Берн по други пут домаћин Тројке из блока

Швајцарски огранак Хуманитарне организације Срби за Србе 30. јуна организовао је другу Тројку из блока у главном граду Швајцарске! Уз помоћ пријатеља организације, донатора и учесника сакупљено је укупно 4.637 швајцарских франака.

У склопу Тројке из блока организована су два догађаја – турнир у брзом шутирању тројки и баскет 3×3.

На турниру у брзом шутирању тројки учествовало је педесет два такмичара, који су се прво надметали кроз квалификације у којима се шутирало са три позиције, да би након квалификација десеторо најбољих ушло у финални део, где је у жестокој броби за најбољег тројкаша Берна, редослед победника био следећи:

  1. Marc Keller
  2. Ивица Радосављевић
  3. Иван Вујошевић

Оно што је било најинтересантније, у склопу турнира организован је турнир за децу, симболичног назива „Деца за децуˮ на коме су млади такмичари били подељени у три узрасне категорије – од две до шест, од седам до девет и од десет до дванаест година.

  • Победник у категорији две до шест година – Симеон Петровић
  • Победник у категорији седам до девег година – Максим Мићић
  • Победник у категорији десет до дванаест година – Матија Петковић

Што се тиче баскета 3х3, укупно се такмичило дванаест екипа, које су у спортској и пријатељској атмосфери, завршиле турнир после нешто више од два сата, а резултат је следећи:

  1. U20 2006
  2. Team Bern
  3. Славија Лозана

Посебну захвалност дугујемо и конзулу Републике Србије у Берну, господину Предрагу Мандићу који је са својом породицом учествовао на самом турниру. Такође, захваљујемо се и нашем техничком спонзору месари Милосављевић.

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим учесницима овог догађаја, који су дали велики допринос да још један хуманитарни догађај у Швајцарској буде успешно завршен. Позивамо све наше људе који живе у Швајцарској да наставе да нас прате, како би били упућени у вези нових хуманитарних догађаја који нас до краја године очекују у овој земљи.