Бијељино ми то можемо – укључимо се у акцију помоћи породици Стојаковић из Јање!

Ујединимо се и помозимо онима којима је помоћ потребна. Донације се могу уплатити на жиро рачун број: 5620128130024158, учествовањем у неким од догађаја који организују наши волонтери или најједноставније позивом на број 17763 на који начин донирате 2 КМ. Да породици Стојаковић обезбиједимо боље услове за живот и ријешимо их проблема са влагом у зидовима.

У Бијељини, Јања Ново Насеље, живи породица Стојаковић са четворо преслатких малишана. Отац Урош, нема стално запослење ради повремено на дневницу. Радио је у оближњој пекари али је услед пандемије корона вируса добио отказ. Мајка Анђа није запослена и брине се око дјеце, посебно око двоје која имају здравствених проблема.

Најстарија Драгана има 12 година, затим Јована 10, Оливера 6 и најмлађи Никола 3. Никола не види на једно око, а Оливера има проблема са говором, још увијек није проговорила, а има непуних шест година. Оба дјетета редовно воде на контроле у Бањалуку што им изискује редовне додатне трошкове. Ова вишечлана породица живи у двије просторије у приземљу и са неизбјежном влагом у зидовима. Саде поврће и одржавају воће на око 50 m2 површине око куће.

Велике поплаве их нису заобишле и кућа им је била поплављена. Након поплава већину ствари успјели су да обнове у приземљу да би могли живјети. Стојаковићи се боре да својој дјеци обезбиједе што је могуће боље дјетињство, али нису у могућности да опреме горњи спрат што би им пуно значило, јер тренутно живе у једва двије опремљене просторије у приземљу породичне куће. Такође, имају проблем са влагом, а након поплава тај проблем им је постао много већи и било би им од велике користи да ураде фасаду и да се на тај начин зауставе влажни зидови.

Приликом посјете породици увидјели смо потребу за опремањем спрата куће због бољих животних услова. Рекли су да би им од великог значаја поред опремања куће била сама фасада на кући, јер се влага сваким даном све више шири.

За боље животне услове, прикључите нам се да помогнемо породици Стојаковић!