Биоскоп из блока, и ове године, у више од 40 градова широм света!

Много је судбоносних датума остало у сећању српскога народа. Неки од њих су нам остали на понос и вечну захвалност нашим прецима, док су нам, нажалост, неки други трајно урезали болно сећање на трагичне и тешке тренутке којих је у српској историји било заиста много.

Ипак, невезано да ли ти датуми у нама буде понос или тугу, сви они представљају темељ на којем градимо и негујемо нашу културу сећања. Зато је данас, у тренуцима моралне и друштвене ерозије, у времену у којем више него икад понављамо себи да нема наде да се нешто промени набоље, битно да на један озбиљан и одговоран начин схватимо значај обележавања значајних датума.Имајући у виду да Хуманитарна организација Срби за Србе већ скоро петнаест година промовише активан начин борбе за светлију и бољу будућност нашег народа, пре свега кроз помоћ најугроженијим вишечланим породицама, одлучили смо да и ове године наставимо да дајемо свој допринос у неговању културе сећања и тиме обележимо три важне годишњице:


  1. Шеснаест година од Мартовског погрома српског и неалбанског становништа са Косова и Метохије
  2. Двадесет једна година од почетка НАТО агресије на Савезну Републику Југославију
  3. Двадесет пет године од НАТО бомбардовања Републике Српске

Одлучили смо да годишњице наставимо да обележавамо кроз хуманитарну акцију Биоскоп из блока на којој ће се ове године приказивати филм – Балканска међа. Посебну захвалност дугујемо продуцентској кући Archangel studios која је уступила филм на бесплатно коришћење. Уз помоћ наших волонтера, донатора и пријатеља организације, успели смо да закажемо пројекције у преко четрдесет градова широм света!Балканска међа руско-српски је акциони филм у режији Андреја Вологина, посвећена тајној операцији преузимања аеродрома Слатина на Косову и Метохији током НАТО бомбардовања СР Југославије 1999. године.Сва прикупљена средства биће искориштена за помоћ породицама на Косову и Метохији у склопу Васкршње акције Хуманитарне организације Срби за Србе.