Бостон по први пут домаћин Тројке из блока

У недељу 9. септембра, Хуманитарна организација Срби за Србе организовала је по први пут у америчком граду Бостону, у сарадњи са црквом Свети Сава, спортско-хуманитарни турнир у брзом шутирању тројки “Тројка из блока“.

Поред чињенице да је Бостон познат као град кошарке, овај град на источно-америчкој обали уједно има турбулентну историју дугу преко 400 година, у којој су и многи више или мање познати Срби такође имали учешћа.

Пошто је ово био први пут да организујемо турнир и било какво окупљање наше организације у Бостону, били смо и више него изненађени и задовољни великим одазивом српске заједнице за овакав вид дружења посебно имајући на уму да је прикупљено $2,435 долара донација за угрожене породице и њихову децу широм Балкана.

Од укупно 45 такмичара који су се надметали за престижну награду најбољег тројкаша у Бостону, победнички пехар понео је Стефан Стојановић, друго место заузео је Лука Влајновић док је треће место припало Драгану Гајици.

Одушевљени смо чињеницом да имамо тако велику подршку српске заједнице у Бостону, парохијана и парохије цркве Светог Саве и Кола Српских Сестара које су донирале сав приход од прикупљених прилога након литургијског ручка.

У плану је да се турнир Тројка из блока одржава и наредних година у Бостону, у нади да ћемо успети да окупимо још већи број Срба из овог града али и расутих широм источне обале како бисмо прикупили што већу помоћ за нашу браћу и сестре у Отаџбини.

Велико ХВАЛА Србима у Бостону на подршци!