„Боже здравља, кад деца порасту, нека и они буду јунаци и хероји па другима помогну!” (видео)

Породица Радевић из Вишњева крај Сјенице пре неколико месеци поделила је тужну животну причу чије су ране због губитка главе породице још увек свеже. Троје деце – Ђорђе (15), Ивана (13) и Свето (11)  – остало је без оца.Захваљујући великом броју плементих људи, породица Радевић није остављена да сама, у дивним али суровим пределима, води борбу за голи живот. Њихов апел мотивисао је донаторе да дају све од себе како бисмо заједничким снагама унели зрачак светлости у њихов дом.

Некад и сад

Хуманитарна организација Срби за Србе породици је адаптирала поткровље где сада имају две собе и купатило. Такође, постављена је демит фасада, тротоари око куће и олуци. Укупна вредност помоћи износи 1.852.228 динара.

Подсетимо, кућа у којој су живели била је без фасаде са само две функционалне собе. Градили су је након још једне несреће која их је задесила када су деца била мала, трошни кућерак у коме су живели, запалио се због лоше инсталације. Срећом, тада нико није био код куће, па је избегнута већа трагедија.

Значила ми је помоћ у овом тренутку. Хвала свима на помоћи. Све што нам је требало, урађено је – рекла нам је мајка Николија.

Некад и сад

Жеља да уредимо дом малих Радевића и да довршимо оно што је њихов вредни отац започео, остварена је у још једном великом подухвату наше организације. Оно што нас је посебно охрабрило да ће мајка Николија учинити све да децу изведе на прави пут су њене речи о томе колико је ова помоћ значајан пример за децу:

Боже здравља, кад деца порасту, нека и они буду јунаци и хероји па другима помогну! Пошто је и њима помогнуто много, па нек и они сутра када буду у прилици другима помогну.

Некад и сад

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се учесницима Тројке из блока на Златибору као и свим осталим донаторима који су допринели успешној реализацији ове акције.

Рачуни и потврде финансиране помоћи