Божићна акција на Косову и Метохији-2. део

Представници Хуманитарне органзације Срби за Србе реализовали су и 2. део Божићне акције на Косову и Метохији уз помоћ братства манастира Високи Дечани. Вредну помоћ добило је 7 породица из Велике Хоче, Ораховца, Тучепа, Србобрана и Прилужја. Укупна вредност акције је 1.400.000 динара.

У Великој Хочи помогнуте су три породице. Прву чине млади брачни пар Александар и Милка Чукарић и двоје деце Магдалена (3) и Огњен (2).

Они су једни од ретких повратника у последње време, вратили су се у Хочу у кућу коју су им уступили пријатељи. Наша организација им је за 2.000 евра обезбедила електрични шпорет, шпорет на дрва, фрижидер, сто, сточић, шест столица, два троседа, ормар и тепихе.

Јевта Мицић из Велике Хоче и његова супруга Смиљана подижу двоје деце – Љубицу (14) и Мирослава (12). Њима је обезбеђена помоћ у виду делова за мотокултиватор и 6 прозора укупне вредности 1.250 евра.

Трећа помогнута породица у Великој Хочи је породица Станоја Мицића коју поред њега чине супруга Валентина и деца Василије (10) и Дуња (8). Са њима живе и Станојеви родитељи Слободан и Радмила. Обезбеђена им је помоћ у виду 6 прозора, двоје врата и прскалица у вредности од 2.200 евра.

Недалеко одатле у Ораховцу посетили смо породицу Станковић која је прва српска породица која је након дуго времена решила да купи плац и подигне кућу у том месту. Њихов труд препознали су многи, па је помоћ стизала са разних страна, али недовољно да би се кућа потпуно завршила. Уследила су бројна искушења…

Наша организација је одлучила да им помогне око набавке материјала и покривања радова на малтерисању у унутрашњости куће, па је у те сврхе издвојено око 2.000 евра. Породицу чине дека Благоје и бака Славица, родитељи Слободан и Јованка и деца Марија (10), Јован (5) и Душанка (4).

Након Ораховца упутили смо се у Србобран у општини Исток код породице Симоновић. Симоновићима је пре мало више од 2 године пуцано на трафику коју држе док су били у њој. Тада смо им први пут помогли. Овог пута наишли смо на тешку ситуацију јер се супруга и мајка Дана упокојила пре месец дана. Сада породицу чине самохрани отац Зоран и синови Милан (18) и Богдан (13). Обезбеђени су им материјал за струју и канализацију за 700 евра.

Пут нас даље води у Тучеп где смо породици Џолић обезбедили велики ормар и моторну тестеру у вредности од 600 евра. Домаћинство чине Ратомир, Мира, деца Душица (12), Данијел (10), Стеван (8), Страхиња (5) и новорођена беба Данијела.

Последња помогнута породица у овој акцији су Здравковићи из Прилужја. Небојша и Биљана подижу троје деце – Ненада (16), Невену (11) и Младена (4). Њима су за 3.000 евра обезбеђене машине за прање, хемија и усисивач како би отпочели посао који би им доносио додатне приходе пошто једна плата коју имају није довољна јер су оптерећени и кредитом.


Овим је велика Божићна акција на Косову и Метохији завршена

Посвећујемо се припремању Васкршње акције како бисмо помогли још српских породица којима је потребна наша помоћ. Укључите се!

ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!

Рачуни и потврде финансиране помоћи