Божићна акција у Приједору

Као и претходних година, у оквиру Божине акције Хуманитарне организације Срби за Србе, мноштво Приједорчана се организовало и прикупило 530,70 КМ како би помогли најугроженије вишечлане породице са Приједорске регије. Помогнуте су породице Марјановић, Здјелар, Вучковић и Давидовић. Породицама је уручена помоћ у виду основних животних намирница и пакета хигијене, а најмлађе смо обрадовали новогодишњим пакетићима. Укупна вредност помоћи износила је 493 КМ.

Припремљени пакетићи за најмлађе

Породице Марјановић, Здјелар, Вучковић и Давидовић смо помагали у неколико наврата у нашим претходним акцијама. Марјановић Драган и његова супруга Мира изродили су десетеро прелепе деце: Ненад (3), Светлана (5), Предраг (8), Жељко (10), Драган (13), Јелена (15), Жељка (16), Маринко (17), Сузана (19), и Драгана (23). Марјановиће смо раније помогли куповином земљишта, моторне тестере и пакетима хране.

Најмлађи Марјановићи са пакетићима

Вучковиће смо раније помогли куповином трактора, а чине их отац Драшко и супруга Бојана као и њихово шесторо дјеце – кћерке Анастасија (14), Дајана (12) и Јелена (10) и синови најстарији Драган (11) и близанци Стефан и Алксандар (7).

Срби за Србе код породице Вучковић

Док смо Здјеларе помагали са пакетима хране. Породица Здјелар чине родитељи Мићо и Милена и деца Жељко (22) и Драган (14), Драгана (10), Жељка (7) најмлађи син Мирослав (5). На жалост, ситуација код Здјлара је непромјењена од наших претходних посјета. И даље њих седморо живи у шупи од десетак квадрата, а због нерјешених имовинских односа око земљишта те немара оца породице, конкретна помоћ наше организације и даље изостаје овој породици.

Храна, хигијена и пакетићи за породицу Здјелар

Последња породица коју смо обишли је породица Давидовић коју чине отац Далибор, мајка Весна и њихово четворо дјеце: Николина (8), Дејан (6), Наташа (5) и Павле (2). а којој је планирано да у току Божићне акције купимо и трактор. Опет смо се увјерили у неопходност куповине трактора породици, јер је због сњежних падавина пут био непроходан за аутомобиле, те смо посјету одлагали у неколико наврата све док се нису колико-толико створили услови да дођемо до њих.

Породица Давидовић

Укупан трошак акције је износио 493 КМ, а преостали износ од акције ће бити преусмјерен за куповину трактора породици Давидовић.У акцији је укупно прикупљено 530,70 КМ, те неколико пакета хране и гардеробе. Уколико овом  износу додамо и износ од 657,70 КМ који је прикупљен на хуманитарној журци одржаној у децембру 2015. године, а који ће комплетан бити утрошен за куповину трактора породици Давидовић, можемо да кажемо да су Приједорчани положили прави испит из хуманости и овим путем би се захвалили свим пријатељима и донаторима организације, те посебно за Кафе бар Кафаница, Кафе бар Санус и Кафе бар Ностро Уомо на својим донацијама, и позвали све да и даље, сходно својим могућностима, подржавају рад наше организације.

Дјеца су наша будућност!

С вјером у Бога!

Рачуни и потврде финансиране помоћи