Божићна акција у Приједору

У склопу велике Божићне акције, чланови Хуманитарне организације Срби зa Србе из Приједорa посјетили су за Бадњи дан породице Марјановић, Здјелар и Вучковић, породице које смо до сада помагали у неколико наврата, а овај пут смо им пред најрадоснији хришћански празник, како и доликује, уручили пакетиће за дјечицу и пакете најосновнијих животних намирница, како би употпунили, на жалост, веома оскудну Божићну трпезу. Такође, пакетиће смо намјенили и за Дарјану и Луку Томаш које смо помогли у оквиру акције Борба против поплава, а који нису били код куће, јер су преко распуста у организацији Центра за социјални рад отпутовали на Сицилију, те смо пакетиће оставили код њихове баке Гордане.

Акцију су покренули и спровели у дјело дугогодишњи пријатељи и донатори наше организације из Приједора. Акција се огледала у прикупљању пакетића и новчаних донација те је свако сходно својим могућностима дао свој допринос.

 Породица Вучковић

Поред мноштва прикупљених пакетића прикупљено је и укупно 243 КМ. Прикупљена средства су утрошена на куповину најосновнијих животних намирница (брашна, уља и шећера).

 Породица Здјелар

На крају, овдје би скренули још једном пажњу на крајње нељудске услове у којима живи породица Здјелар и још једном позвали надлежне институције да нађу рјешење за проблеме које ова породица има. Такође и један велики укор иде оцу породице који је бојимо се због свог немарног живота и запостављања породице исту и довео у овакву ситуацију.

Изражавамо и наду се да ће се у скорије вријеме тешка ситуација ове породице промјенити на боље, те да ће им Хуманитарна организација Срби за Србе моћи прискочити у помоћ са неком конкретном донацијом којом би могли да почну да привређују за себе и којом би направили бар мали корак на боље.

С вером у Бога!

СЗС Република Српска

Рачуни и потврде финансиране помоћи