Божићна акција у Рашкој области

Представници Хуманитарне организације СРБИ ЗА СРБЕ посетили су у склопу Божићне акције породице Станишић и Бељаковић на територији општине Рашка, које заједно броје чак једанаесторо деце. Подршку у проналажењу породица за помоћ, као и помоћ приликом саме испоруке пружила нам је братска организација из Рашке „Рука пријатеља“, која је том приликом породицама донирала неколико пакета најосновнијих животних намирница. Наша организација испоручила је помоћ у виду замрзивача, шпорета на дрва и кревета на спрат са душецима у укупној вредности од 80.550 динара.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Raska/2015/stanisici1.jpgПрва породица коју смо посетили у граду је породица Драгана и Весне Станишић и њихово шесторо малолетне дечице: Сара (13), Марија (10), Дамјан (9), Теодор (6), Марко (4) и Теодора (1 год).

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Raska/2015/stanisici2.jpg

Ову скромну, а вредну и изузетно побожну породицу обрадовали смо једним замрзивачем. Иако је у овој породици само мајка запослена, иако живе у стану од 60 квадрата, љубави и слоге свакако не недостаје. Тако да верујемо да је помоћ стигла на праву адресу.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Raska/2015/stanisici3.jpg

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Raska/2015/beljakovici2.jpg

Друга породица коју смо тог дана помогли јесте породица Бељаковић из места Баљевац недалеко од Рашке. Породицу чине родитељи Зоран и Драгана и њихово петоро деце: Слађана (23), Марица (21), Сара (7) и близанци Никола и Нина (6). Још једна вредна и скромна породица у којој је само један од родитеља запослен. Њима смо том приликом испоручили шпорет на дрва и један кревет на спрат са душецима за најмлађе. Мајка Драгана иако су и сами у тешкој ситуацији, несебично пружа помоћ по потреби и нашим пријатељима из удружења „Рука пријатеља“ у склопу њихових активности.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Raska/2015/beljakovici3.jpgНајмлађи Бељаковићи добили су кревет на спрат са новим душецима

Надамо се да ће се сарадња са удружењем „Рука пријатеља“ на пољу помоћи угроженима са територије општине Рашка продубити и да ћемо сходно могућностима успети да у истом ритму наставимо пружање помоћи најугроженијим вишедетним породицама и у времену пред нама. Прикључите се БОЖИЋНОЈ АКЦИЈИ, усрећимо још деце!

Рачуни и потврде финансиране помоћи