Божићна испорука помоћи у Крајини

Као и претходних година српски повратници на подручју Крајине помогнути су од Хуманитарне организације Срби за Србе. Чланови организације из Србије и Немачке овога пута, у тродневној акцији, обишли су најугроженије на подручју Далмације, Лике и Баније. Помогнуто је укупно десет породица, а вредност помоћи је износила 8.700 евра.

 Поглед на планину Велебит

 Породица Вуиновић

 Вуиновићима су обезбеђени замрзивач и шпорет на плин

Прва станица нашег обиласка била је Далмација, тачније Книн. У том реону обишли смо најпре породицу Вуиновић из села Плавно коју чине отац Душан, мајка Недељка са децом: Никола (10) и Марина (1). Вуиновиће смо помогли са замрзивачем и шпоретом на плин у вредности од 700 евра.

 Породица Ђујић поред обезбеђених улазних врата

Након тога смо посетили породицу Ђујић у Книну. Отац Жељко, мајка Бранка и синови Никола (23) и Илија (20) су помогнути са улазним вратима у вредности од 500 евра.

 Породица Грубић

 Свиње за узгој уручене су породици Грубић

Наставили смо наш обилазак ка породици Грубић који су помогнути са свињама за узгој у вредности од 400 евра. Породицу Грубић чине: отац Милан и мајка Ивана, Матеј (2) и Ангелина (10 месеци).

 Породица Ђујић

 Породици Ђујић обезбеђена је нова столарија

Завршили смо први дан обиласка код Рајка и Јелене Ђујић. Заједно са сином Милошем (21) и ћерком Николином (12) могли су се обрадовати новој столарији за кућу увредности од 800 евра.

 Поглед на Обровац

 Кула у Жегару

Други дан смо наставили обилазак по Далмацији, на релацији Обровац-Бенковац-Кистање. Искористили смо тај дан да, посећујући породице које смо помогли, обиђемо и нотирамо породице које ћемо евентуално помоћи у склопу Васкршње акције.

 Породица Олуић богатија је за шпорет на дрва и комбиновани шпорет

Породицу Олуић из околине Обровца коју чине родитељи Бранко и Марија и деца Милан (18), Милица (14), Дејан (5) и Марко (1) помогли смо са шпоретом на дрва и комбинованим шпоретом (плин/струја) у вредности од 850 евра.

 Породица Огар

 Нова столарија на горњем спрату куће породице Огар

Одатле настављамо у село Мушковци да обиђемо породицу Огар. Родитеље Шпиру и Божену са децом Огњеном (2) и Ђурђицом (7 месеци) помогли смо са столаријом за уређење горњег спрата на кући. Вредност помоћи износила је 1.000 евра.

 Породици Драча обезбеђен је материјал за кров

У Бенковцу свраћамо до породице Драча у којој живе: отац Давор, мајка Биљана, деца Милован (ожењен, супруга Ружица, син Александар (1)), Мирко (19), Ана (12), Лука (6) и Божица (2). Помогли смо им са материјалом за кров у вредности од 350 евра.

 Породица Бјелановић

 Бјелановићима обезбеђен материјал за кућу

И овај пут смо домаћински и широког осмеха дочекани од породице Бјелановић. Добили су остатак грађевинског материјала за довршетак доградње куће у вредности од 1.800 евра. Неђо и Милена сада коначно могу да преселе у нове просторије, а Александар (9), Сара (7), Јована (5) и беба Илија (1 год) да се радују сопственим собама.

 Прелеп призор у околини Книна

Трећи дан настављамо пут Лике и Баније и тако комплетирамо тродневни обилазак помогнутим породицама.

 Породица Љиљак заједно са новим прикључком за трактор

Из Обровца крећемо за доњи Лапац где посећујемо породицу Љиљак. Они су добили помоћ у виду прикључка за трактор, тачније машине за ломљење трња и уређивања плодног земљишта у вредности од 1.300 евра. Искористили смо прилику да се мало дуже задржимо и дружимо са домаћином Стевом, супругом Валентином и децом Tијана (13), Дариа (12) и Данијела (7).

 Породица Кљајић

 Кљајићима су обезбеђена улазна врата и шпорет на плин

Задња породицу коју смо обишли у овој Божићној акцији је породица Кљајић. Мајка Данијела и деца: Јелена (17), Милан (15), Никола (12) и Данијел (8) радовали су се новом шпорету на плин и улазним вратима за кућу у вредности од 1.000 евра.

 Срби за Србе на тврђави у Книну

Захваљујемо се срдачно свим породицама које смо посетили на топлој и домаћинској добродошлици и радујемо се поновном сусрету. Захваљујемо се и овом приликом на труду и пожртвованости свештенству Епархије Горњо-карловачке и Далматинске.

 Захвалност најмлађих чланова породце Љиљак упућена свим донаторима Хуманитарне организације Срби за Србе

Рачуни и потврде финансиране помоћи