Божићна помоћ стигла у Кистање

Хуманитарна организација Срби за Србе у склопу велике Божићне акције помогла је више породица у Крајини, међу којима су и породице Ђилас и Ђомлија из околине Кистања. Породици Ђилас обезбеђен је грађевински материјал за реконструкцију крова куће у вредности од 900 €, док је породица Ђомлија помогнута куповином хране за бебу, пакетом основних животних намирница и хигијене, као и дрвима за зиму у износу од 300 €.

 Породица Ђилас испред свог домаПородицу Ђилас чине два брата са супругама, децом и мајком. Неђо и Маја Ђилас имају синове Михајла (4) и Сашу (2). Породицу другог брата Обрада са супругом Маријом чине и деца Оља (15) и Стефан (13). Старији брат Обрад једини је запослен у локалној пекари, док остали радно способни углавном надниче на сезонским пословима. Обзиром да је постојећи кров куће у лошем стању због прокишњавања Хуманитарна организација Срби за Србе одлучила је да им се помогне обезбеђивањем неопходног грађевинског материјала за санирање текућих проблема.

Родитељи Радован и Данијела Ђомлија имају бебу Николу. Вратили су се у Кистање пре пар година и тренутно живе као подстанари, јер немају свој кров над главом. Ђомлијама смо помогли куповином дрва за огрев и основне опреме за бебу, као и пакетом основних животних намирница и хигијеном.

Рачуни и потврде финансиране помоћи