Божићна СЗС акција код Тодоровића

Двочлана СзС екипа из Пожаревца посетила је 1. фебруара 2013. године породицу Тодоровић из села Водице код Смедеревске Паланке. Иако је ова вредна и радна породица помогнута у више наврата – креветима, материјалом за изолацију куће, комплетним опремањем купатила (што је ушло у пројекат „Тројка из блока“) – Хуманитарна организација Срби за Србе је сматрала да Тодоровиће никако не треба заборавити ни у овим празничним данима, па је одлучила да им у склопу традиционалне Божићне акције обезбеди фрижидер (20. 490 дин.) и краву (57.600 дин.). Ранији изглед купатила породице Тодорвић:

  Купатило породице Тодоровић након спроведене акције помоћи:

Кревети на спрат обезбеђени у претходној акцији Пошто се у Србији у претходних пар месеци све више појављује феномен љубичасто белих крава, ми смо послали наше стручњаке из Пожаревца, између осталог, да утврде да ли је и крава, коју је обезбедила организација, љубичасто бела. После детаљног прегледа и разговора са осталим очевицима (малим Тодоровићима) дошли смо до заједничког закључка да је крава ипак браон бела и да се зове Звездана. По речима Оца и Мајке ова крава је унела много радости и живости у њиховим животима што се и дало приметити на њиховим лицима.

Фрижидер обезбеђен у склопу Божићне акције 2013. Уз много речи хвале и захвалности поздрављамо се са породицом Тодоровић и настављамо пут даље.

Рачуни и потврде финансиране помоћи