Божићна СЗС акција у Војводини

У оквиру велике Божићне акције на територији Балкана, у недељу 15. 1. 2012. године, чланови и пријатељи Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су територију северне Србије. У време празничног даривања обишли смо породице Васић, Медић, Љиљак, Дањек и Милутиновић, како бисмо свој деци поклонили пакетиће и обезбедили основне животне намирнице. За акцију је издвојено 117.902 динара. Овом приликом захваљујемо се пријатељима из Бачког Јарка који су обезбедили пакетиће за породице Дањек и Милутиновић. У овој акцији обезбеђена је следећа помоћ: oсновне животне намирнице за породицу Васић – 23.688 дин. пакетићи за породице Васић, Медић, Љиљак (21 ком.) 14.700 дин.– основне животне намирнице за породицу Дањек 20.253 дин.– покућство (кревет на спрат, душек, 2 ормара) за породицу Милутиновић 50.584 дин.– пакетићи за породице Дањек и Милутиновић обезбедили пријатељи организације из Бачког Јарка гориво и путарине – 7.947 дин.– трошкови акције 730 дин. Укупно: 117.902 дин. Морамо признати да смо на пут кренуле са својим бољим половинама, члановима Хуманитарне организације СЗС. За нас две било је то ново искуство са помешаним емоцијама, за њих већ уобичајена пракса, због чега смо и те како поносне.Најпре смо посетили породицу Васић, самохрану мајку и четворо деце. Наш сусрет се одиграо у маркету где смо са задовољством напунили неколико колица у вредности од 23.688 динара. Потом смо се уверили да се и у хладном и неосветљеном дому домаћи задатак извршава на време, тако да смо деци уручили заслужене пакетиће. Намирнице за породицу ВасићНедалеко се налази и породица Медић, такође самохрана мајка са седморо деце. Сви су нам се обрадовали и дочекали нас на ногама, чак су пробудили и једногодишњег Константина. Ови мали гестови поштовања упућени нама, уједно су и редак пример стварног поштовања гостију. Најслађи моменат је био видети осмехе и одушевљење на лицима наших млађих пријатеља док су отварали пакетиће.Мали Константин и његов пакетићМлађи […]

У оквиру велике Божићне акције на територији Балкана, у недељу 15. 1. 2012. године, чланови и пријатељи Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су територију северне Србије. У време празничног даривања обишли смо породице Васић, Медић, Љиљак, Дањек и Милутиновић, како бисмо свој деци поклонили пакетиће и обезбедили основне животне намирнице. За акцију је издвојено 117.902 динара. Овом приликом захваљујемо се пријатељима из Бачког Јарка који су обезбедили пакетиће за породице Дањек и Милутиновић.

У овој акцији обезбеђена је следећа помоћ:

  • oсновне животне намирнице за породицу Васић – 23.688 дин.
  • пакетићи за породице Васић, Медић, Љиљак (21 ком.)
  • 14.700 дин.– основне животне намирнице за породицу Дањек
  • 20.253 дин.– покућство (кревет на спрат, душек, 2 ормара) за породицу Милутиновић
  • 50.584 дин.– пакетићи за породице Дањек и Милутиновић
  • обезбедили пријатељи организације из Бачког Јарка
  • гориво и путарине – 7.947 дин.– трошкови акције
  • 730 дин.

Укупно: 117.902 дин.

Морамо признати да смо на пут кренуле са својим бољим половинама, члановима Хуманитарне организације СЗС. За нас две било је то ново искуство са помешаним емоцијама, за њих већ уобичајена пракса, због чега смо и те како поносне.Најпре смо посетили породицу Васић, самохрану мајку и четворо деце. Наш сусрет се одиграо у маркету где смо са задовољством напунили неколико колица у вредности од 23.688 динара. Потом смо се уверили да се и у хладном и неосветљеном дому домаћи задатак извршава на време, тако да смо деци уручили заслужене пакетиће.  Намирнице за породицу Васић Недалеко се налази и породица Медић, такође самохрана мајка са седморо деце. Сви су нам се обрадовали и дочекали нас на ногама, чак су пробудили и једногодишњег Константина. Ови мали гестови поштовања упућени нама, уједно су и редак пример стварног поштовања гостију. Најслађи моменат је био видети осмехе и одушевљење на лицима наших млађих пријатеља док су отварали пакетиће. Мали Константин и његов пакетић Млађи чланови породице Медић Мали гестови поштовања уследили су и у дому породице Љиљак у селу Неузине. Иако немају довољно за себе, пред госте се износе најбољи домаћи производи (кобасица, јаја, кулен, млеко…). Ту смо, поред домаћина, затекли само оне најмлађе јер су остали испуњавали своје строго утврђене задатке. Прави пример где се дух и заједништво породице негују! Ова веома марљива и истрајна породица има жељу да повећа производњу хране, те смо разговарали о могућој помоћи око дистрибуције производа. Након краћег путовања стижемо до Равног Села и до породице Дањек. Обезбедили смо им најосновније животне намирнице у износу од 20.253 динара. Пакетићи, али и само наше присуство, развеселило је радознале девојчице, које су нас одмах прихватиле као најбоље другарице и замолиле да се пишемо у лексикон. „Да ли имате шминку?” и „Да ли се лепо облачите?” нека су од питања. Потврдни одговори су за нас нешто што се подразумева, али не и за њих. Намирнице за породицу Дањек Последња породица коју смо посетили тог дана је породица Милутиновић, петоро малишана и дивно, зрело лице девојчице… Неки малишани имају различите сметње у развоју, а сви имају веома мало искуства и знања о средини ван простора у коме живе. Зато овакви сусрети, дружења, игре на њиховим лицима исписују само осмехе. Кревет на спрат за породицу Милутиновић Отварање пакетића Доброта је једино благо које се давањем увећава! Зато с вером у Бога, у ове добре момке, сиромашне који могу да обогате друге… настављамо даље!

Рачуни и потврде финансиране помоћи