Божићни онлајн квиз из блока

Због тренутне ситуације изазване корона вирусом, Хуманитарна организација Срби за Србе наставила је са онлајн догађајима. Одржан је Божићни серијал који су чинили пет квизова из области Географије, Историје, Спорта, Опште културе те последњи, мешовити квиз.

Учествовало је 220 такмичара. Као и за досадашње наше онлајн догађаје, учешће за сваки квиз појединачно били су хуманитарни СМС/позив односно уплате на рачун организације у земљама у којима немамо хуманитарни број. Наши такмичари одмерили су знање у квизовима у периоду од 17. децембра до 7. јануара.

Први квиз био је из географије, 17.децембра, као и сви квизови и овај се састојао од две рунде, прву са лакшом и други са тежом групом питања. Најуспешнији на овом квизу били су:

 1. Јован Дракул
 2. Данило Радојковић
 3. Софија Николић.

Други квиз из историје одржан је 23. децембра, базиран на нашој славној историји и историји Српске Православне Цркве. Овај квиз показао је завидан ниво знања наших такмичара, чак 12 њих је одговорило тачно на 45 питања од могућих 50. Најуспешнији на овом квизу били су:

 1. Софија Николић
 2. Данило Радојковић
 3. Димитрије Томић

Трећи по реду квиз одржан 27. децембра био је из области спорта. Најуспешнији на овом квизу били су:

 1. Софија Николић
 2. Данило Радојковић
 3. Милорад Недељковић

Четврти квиз састављен од питања из Опште културе одржан је 2. јануара и гледајући освојене бодове и тачне одговоре, најуспешнији је квиз у овом серијалу. Најуспешнији такмичари из ове области били су:

 1. Данило Радојковић
 2. Софија Николић
 3. Марко Шавија

Последњи квиз у Божићном серијалу био је из свих области. Непресушан извор питања овај квиз је учинио најтежим. Наши такмичари су 7. јануара у вечерњим часовима заједничким снагама пружили подршку онима којима је то најпотребније и својим симболичним донацијама учествовали у Божићној акцији коју традиционално већ 15. годину заредом спроводимо широм Балкана. Најуспешнији такмичари на овом квизу били су:

 1. Софија Николић
 2. Данило Радојковић
 3. Ђорђе Ризнић

Као што је на почетку серијала наглашено, три првопласирана такмичара на нивоу серијала су они који су освојили највећи број бодова у свим квизовима, а то су:

 1. Софија Николић
 2. Данило Радојковић
 3. Милорад Недељковић

Велико хвала свим учесницима на учешћу и подршци! Ускоро нас очекује нови серијал. Позивамо све донаторе да у ишчекивању новог серијала позове или пошаљу СМС на хуманитарне бројеве и укључе се у борву против сиромаштва!