Божићни Пикадо из блока у Пожеги

У суботу 8. јануара одржан је традицинонални Божићни Пикадо из блока у Пожеги. У већ препознатљивом кафеу Огњиште за овогодишњег првака у турниру борбу је водило 22 такмичара. Одзив је као и сваке године био на завидном нивоу па се и овај пут у Огњишту тражило место више, због добре атмосфере и дружења и због позитивног ривалитета и жеље да свако покаже умеће у пикаду. Прикупљена су новчана средства у износу од 22.000 динара.

Поново се могло приметити да претежно млађи људи долазе на хуманитарне догађаје које организују Срби за Србе у Пожеги што нам даје за право да се надамо да већ традиционалана окупљања за највеће хришћанске празнике имају перспективу у овом граду.

У самом такмичаркском делу показали су завидно умеће:

  1. Лазар Пејовић
  2. Зоран Мијаиловић
  3. Адам Петровић

Недавно је покренута акција за породицу Лолић која је преко конкурса за интерно расељена лица досељена у Пожешку општину. Како су организатори турнира у сталнлном комнтакту са мајком Биљаном у покушају да породици што више помогну да лакше преброде време чекања новог дома организовали смо више акција помоћи. Овај пут на Бадњи дан у договору са мајком Биљаном купљен је фрижидер и основне намернице за породицу, а деца су добила пакетиће и играчке пред овај велики хришћански празник.

На крају, још једном се захваљујемо свима који су били део овог догађаја, и дали свој допринос да породица Лолић зна да није сама. Позивамо све који су у могућности да нам се прикључе у наредним хуманитарним догађајима, а хумане суграђане поздрављамо до следећег виђења!