Божићни поклон за Мијатовиће

После кише увек дође сунце, па чак и у селу Мачвански Метковић. На Богојављање, 19. јануара најмлађи чланови дванаесточлане породице Мијатовић коначно су могли са одушевљењем да дочекају свој Божићни поклон Хуманитарне организације Срби за Србе – трактор ИМТ 539, чији је долазак прекинуо на кратко свечани породични ручак.

 Захваљујући заједничкој акцији Хуманитарне организације Срби за Србе, организације Save Displaced Serbs (Сачувајмо расељене Србе) из Калифорније који су донирали $2,000, као и пријатеља наше организације из Торонта који су уместо традиционалних поклона за славу прикупљали донације између себе и за ову акцију донирали $1,000 канадских долара под слоганом “САМО СЛОГА СРБЕ СПАСАВА“, купљен је половни ИМТ 539 трактор (произведен 2003. године) у вредности од 4.000 евра.   Након што је извршена куповина трактора у дому породице Константивноић у Шапцу, који су иначе једни од главних снабдевача свежег млека Млекари Шабац и освајачи бројних награда, представници организације Срби за Србе упутили су се у дом породице Мијатовић у селу Мачвански Метковић у општини Богатић, где се увелико припремио свечани ручак. Улазак трактора на капију изазвао је опште одушевљење најмлађих Мијатовића који су одмах потрчали да провере све карактеристике овог посебног Божићног поклона који смо успели заједничким снагама да обезбедимо.  Подсећамо, дванаесточлану породицу Мијатовић чине родитељи Илија и Ибојка, и деца Роксанда (18), Душан (17), Урош (16), Сава (14), Сузана (12), Павле (11), Анђелка (10), Вујадин (6), Јована (5) и најмлађа Ивана (2). Породица прима дечији додатак за четворо деце и социјалну помоћ у укпној вредности од 23.000 динара. Поседују око 2 хектара земље, краву, јуницу, две крмаче и нешто мало живине. 

Позивамо овом приликом све српске организације, Србе широм света као и добре људе да учествују у даљем програму помоћи овој породици који се пре свега заснива на даљем унапређењу неопходне механизације за потребе бављења пољопривредом и сточарством, како би самостално и својим радом успели да обезбеде себи и својој деци сигурну будућност.  Поред трактора који је обезбеђен у овој акцији помоћи, предлажемо следећу механизацију коју би било неопходно набавити као подстицај породици:

  • половна приколица (око 1.200 евра)
  • косачица (око 1.000 евра)
  • прскалица (око 850 евра)
  • преса за балирање сена (око 3.500 евра)
  • цистерна за осоку (око 2.100 евра)
  • дрљача (око 600 евра)
  • грабуља (око 600 евра)
  • пластеник 50х5 метара (око 600 евра)
  • откуп 2ха њиве (око 5.000 евра)

Позивамо све надлежне локалне и државне институције Републике Србије, привреднике, добротовре и добре људе да учествују у даљим акцијама наше организације и обезбеде макар део неопходне механизације како би ова велика српска породица могла да рад и изгради себи услове за бољи живот.

Рачуни и потврде финансиране помоћи