Буквићи живе, боре се и опстају у западном дијелу Херцеговине – подржимо их!

Драги донатори, подржите ову борбену породицу у Федерацији. На нама је да скупимо средства за атомизер, фрезу и замрзивач. Толико мало је потребно Буквићима да би стали на своје ноге.

Село Опличићи поред Чапљине је мјесто у које ћете се упутити уколико желите да посјетите неколико српских породица, које ту још живе, раде и боре се за свој опстанак у тешким сеоским условима у 21. вијеку. Једина српска породица која има дјецу у селу, и то троје, је породица Буквић. Не заборавимо своје сународнике преко ентитетске линије разграничења. Свима нама у матичним државама живот није бајка и носи своје изазове, али наши сународници у Федерацији се носе са још већим тешкоћама. Они су прави хероји свог времена.

Чланови породице Буквић су отац Горан, мајка Ана и њихових троје анђела: Зоран (9), Анђела (5) и Ангелина (4). Буквићи су истрајни, борбени и вриједни о чему свиједоче 33 дунума земље које обрађују. Радишност, оптимизам и нада су три ријечи које би најбоље описале ову предивну породицу.У току наше посјете, увјерили смо се о како поштеној и вриједној породици се ради. Прво што нам је привукло пажњу прилазећи породичном посједу је прелијепи воћњак у коме су најљепше воћкe биле трешње, а бербу истих нам је породица касније с љубављу дозволила. Домаћини су нас радосно дочекали и лијепо угостили. У разговору са њима сазнајемо да је отац незапослен, као и мајка. Баве се пољопривредом и тако поштено стичу средства за живот. Да је то истина, увјерили смо се погледом прешавши преко обрадиве површине на којој се налази фантастично уређен воћњак. Поред садница трешње, посједују и саднице брескве, нектарине и кајсије. Уз то све имају и свиње, краве и зечеве. Тада човјек стварно види да дјела говоре много више од ријечи. Такође, имају подршку од стране хуманитарне организације „Добротвор” из Мостара, која им је и у току ванредног стања помагала у пакетима, а друштво „Просвјета“ је породици уручило 400 КМ, као награду Зорану за одличан успјех у школи.

Да би Буквићи постали иоле финансијски стабилна породица, треба да им oбезбедимо средства за рад која они нису у стању да купе од своје скромне зараде. Буквићи су веома скромни, не траже и не захтијевају ништа, али је веома видљиво да им је потребна помоћ и треба да ускочите ви, наши драги донатори. Само уз вашу подршку Буквићи могу да стартују са стабилним развојем иопстанком на свом огњишту!

Како породица посједује већ трактор замолили су нас да им помогнемо са прикључцима за исти у виду фрезе и атомизера како би што лакше наставили да обрађују своје имање. Такође, породици би добро дошао и један замрзивач, да могу да чувају намирнице.

Малишани су се веома обрадовали нашем доласку. Дјевојчице су похрлиле у воћњак да са једном групом волонтера беру трешње, а Зоран је остао код прве поставке да људује. Већ се, иако је тек дјечак, понаша озбиљно и односи се са љубављу и заштитнички према својим сестрама. У разговору са Зораном сазнајемо да је одличан ђак и да воли да учи, а нарочито да игра фудбал. „Вјеронаука ми је омиљени предмет” – радосно и поносно нам прича. Много тога можете паметног чути у разговору са њим. Тако је мали, а већ је борац и већ има неке добре смјернице које жели пратити у животу. Након разговора са малим и вриједним ђаком запитате се: Како не помоћи овој породици? Како можемо помоћи?

Али, ми то не можемо извести без вас, наших донатора. Помозите да ових троје малишана имају боље услове за живот. Од вас зависи њихово боље сутра. Подржите ову нашу малу акцију, која ће Буквићима живота да значи. Помозимо да ова вриједна породица стане на своје ноге, јер ДЈЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!Начини како се може помоћи су сљедећи:1) позив на 11763 и донирајте 2 КМ за породицу Буквић,

2) уплата донације на наш жиро рачун: 56201281300241-58 НЛБ банка (уз напомену за породицу Буквић),

3) погледати друге начине за донирање на сајту или

4) једноставно доћи на један догађај из пројекта Тројка из блока.