Челинац то може – уселимо породицу Ђурић у нови дом!

Да породици Ђурић обезбиједимо боље услове за живот и ријешимо их животног проблема са селидбама и подстанарским смјештајима.

У Челинцу, Опсјечко, живи породица Ђурић са шесторо дјеце. Отац Јеленко има 47 година, нема стално запослење пријављен је на Завод за запошљавање. Тренутно, ради на дневницу, био је запослен, али је у току пандемије корона вируса добио је отказ. Мајка Божана има 46 година није запослена и бори се са својом тромбозом. Јеленко и Божана имају шесторо дјеце, најстарија Јована има 17 година, затим Давид (15), Владимир (13), Сања (10), Милан (8) и најмлађи Никола (7).

Од сталних примања имају свега 180 КМ дјечијег додатка за троје дјеце. Ова вишечлана породица живи у старој, дотрајалој и прије свега изнајмљеној кући, са кредитом који отплаћују за столарију коју су урадили на својој новој кући коју треба завршити. Започели су градњу нове куће, међутим немају финансијских средстава да наставе са градњом.

Тренутни дом им не пружа ни минимум који сваки човјек заслужује. Породица у кући има свега двије просторије које користе и за спавање и као дневни боравак.

Уз помоћ добрих људи, а и својим залагањем, породица је прије неколико година започела са изградњом нове куће у насељу Виногради у Челинцу. Тренутно је кућа доведена „под прву плочу”, а предстоји нам даље зидање спрата и покривање куће, те унутрашње сређивање и опремање намјештајем и бијелом техником. Процијењена вриједност помоћи износи 40.000 КМ.

Комплетан завршетак куће породици би био од огромне користи јер би рјешили стамбено питање у потпуности.Донације се могу уплатити на жиро рачун број: 5620128130024158, учествовањем у неким од догађаја наше организације или најједноставније позивом на број: 17763 на који начин донирате 2 КМ.