Четири генерације и четрнаест чланова породице Јевтић живи у једној кући у селу Јовановац код Мерошине

Породица Јевтић живи у селу Јовановац у општини Мерошина. Њихово домаћинство броји чак 14 чланова. То су прадеда Бранко, прабаба Живка, деда Радиша, баба Душица, њихови синови Душан (33), Милан (32), Немања (27), Младен (24), Милош (20), Дејан (15) и сестра Марија (13). Имају још једну ћерку која је удата. Ту живе и Душанова супруга Миљана (24) и њихова деца Сташа (3) и Ђорђе (1).

Њих четрнаесторо, четири генерације, живе у једној кући. Као некад што се живело. Од свих њих само су деда и један од синова запослени у пекари, а други ради као варилац. Нажалост, брат Милан се слабо креће, има успорену моторику, па му помажу.


Један другог стижемо, што се каже. Чак смо и школовали један другог. Ја сам завршио школу, па нисам могао да дозволим да и млађи брат не заврши, па сам му плаћао. И све тако. Хвала што се дошли, рекао нам је свештеник Синиша Пиљановић да нас је пријавио. Ми, ето, обрађујемо и нешто земље, имамо хектар под вишњама и један мањи пластеник за своје потребе, држимо краву, свиње, кокошке. Највећи проблем нам је мањак животног простора, па смо започели још једну кућу да градимо – прича нам Душан.

Ова многобројна и сложна породица живи скромно и честито, како и доликује овом крају одакле су потекли неки од највећих јунака српског народа у ратовима с почетка 20. века, војници чувеног Гвозденог пука. Кућа коју су започели је делом укровљена, а делом завршена до плоче, па ће Хуманитарна организација Срби за Србе у наредном периоду покушати да им обезбеди грађевински материјал који је неопходан за наставак радова.

Позивамо и све донаторе да нам се придруже у прикупљању помоћи за породицу Јевтић и за преосталих више од две стотине планираних породица у овој години!