11. новембра 2020.

Чукановићима стигао грађевински материјал за изградњу објекта у коме ће проширити производњу млечних производа

Која је прва асоцијација свима када чују за Сјеницу и сјенички крај? Млечни производи, наравно. Када томе придодамо вредне и радне људе, добијамо одговор у виду породице Чукановић. Село Штаваљ, горштачки услови и окружење у којима живи седморо Чукановића различите старосне доби, захтевају посебно прилагођавање. Сналажење је, практично, обавезујуће, посебно, када имате четири бисера као што су дечица Вукман (10), Давид (8), Дуња (5) и Василиса (3). Када их видите уживо, не можете, а да се не запитате да ли су им лепша имена или они сами. Родитељи Владета и Александра су наравно и више него поносни на све њих, поготово, јер су сви здрави и прави. Најпоноснији на њих све је, наравно, деда Драгиша. Иако је Владета недавно добио посао у руднику, то није било довољно да породици обезбеди све што је потребно, па је породица одлучила да искористи све благодати које им окружење пружа. Предузимљиви Чукановићи обратили су се са молбом да им се помогне у проширењу производних капацитета, за производњу сира и осталих млечних производа. Када имате вредне и разумне људе као што је то породица Чукановић, нама је преостао лакши део посла. Набављен је и испоручен грађевински материјал (песак, шљунак, цемент, дрвна грађа за кров, цреп, кровне фолије, блокови, ферт гредице, бинори) за изградњу једног мањег објекта у коме ће проширити производњу млечних производа. У ту сврху издвојили смо 920.206 динара.

Све је како треба, материјал је стигао, а на нама је да испунимо обећање и изградимо планирани објекат. Сви смо веома задовољни, већ смо направили и прерасподелу посла, ко ће око чега да помогне док трају радови на изградњи, јер су деца научена да нам помажу где и колико могу. Пренесите захвалност свим вашим донаторима, а добродошли сте увек у наш дом када вас пут нанесе у ове крајеве – рекао је отац Владета.
Тежићемо када год нам се укаже прилика да породице превасходно помажемо у средствима за рад, односно проширењу и унапређењу производних капацитета. Чукановиће остављамо са жељом да постану водећи произвођачи млечних производа у тим крајевима и да деца једног дана наставе породични посао.
Рачуни и потврде финансиране помоћи

Повезане вести

Коментари