Цветковићи на корак од усељења у нову кућу! Завршетак радова у наредним месецима.

Шесточлану породицу Цветковић, из забаченог села Нови Глог у општини Трговиште, посетили смо пре неколико месеци. Да није четворо малишана, Јоване (11), Марије (9), Вељка (5) и Вукашина (5), тешко да би нас икад ишта навело, осим пуког авантуризма, да посетимо ове лепе али опет и изузетно сурове крајеве.

Хуманитарна организација Срби за Србе породици Цветковић адаптирала је доњи спрат куће (равнајући слој, постављене гипс табле на зидове, стављени ламинат и плочице по собама и ходнику, разведене електричне и водоводне инсталације), сређено је купатило и постављена је столарија. Укупна вредност првог дела помоћи износи 1.852.177 динара.

Подсетимо, родитељи оца Дејана још пре неколико година кренули су да граде кућу у селу Тибужде, које се налази на око 4 км од Врања. Укровили су кућу, али је она је била далеко од завршетка. Како су нам рекли Дејан и Маријана животна жеља им је да доврше кућу да се може живети и да могу да се преселе са децом.

Фасада је у процесу постављања а за наредну годину остаје да се купи намештај и бела техника како бисмо Цветковићима остварили животну жељу!

Позивамо све донаторе да наставе да подржавају акције помоћи угроженим породицама широм Балкана.

 

 

Рачуни и потврде финансиране помоћи