„Да није било вас, ко зна кад бисмо се вратили!” – дом породице Младеновић у Нишу дигнут из пепела!

После кише долази сунце” – изрека која би најбоље могла описати све оно што се догађало породици Младеновић. Почетком маја, нашли су се у смртној опасности када је због лоших инсталација дошло до кратког споја након чега је избио пожар који им је потпуно „прогутао” стан. Иако је све било под рушевинама и у пепелу, захваљујући људима доброг срца, за свега неколико месеци све се променило!

За разлику од прве посете, када нас је породица дочекала у привременом смештају са видљивим последицама од преживљеног стреса, овога пута у потпуно реновираном дому насмејана лица пожелела су нам добродошлицу. Породица Младеновић, која има малу породичну пекару поред кафане Стара Дрина у Нишу, угостила нас је без највреднијег члана Петра (15) који је био у школи, али похвале на његов рачун нису изостале.


Он највише помаже у пекари. Прави фантастичан бурек на који су се купци навикли. Када иде преподне у школу, само настави до школе па се након тога одмори. Милица (16), Петра (13) и Маша (12) више воле да праве кифлице са сиром и друга пецива. Позивамо све људе да посете Пекару Младеновић, радимо сваког дана до 15 часова – рекао нам је отац Драган.

Ова сложна породица урадила је све што је могла да својој деци обезбеди нормално детињство, али кратак спој који је настао у дрвеној кухињи за само неколико минута проширио се на цео стан. На сву срећу нико није био повређен, сви су успели на време да изађу.


Требало је неколико месеци да се опоравимо од шока. Нисмо имали где, али захваљујући добрим људима добили смо смештај у другом делу града. Деца се нису баш најбоље снашла, фалили су им другови, школа је била далеко, тако да немам речи којима могу да искажем захвалност организацији Срби за Србе. Да није било вас, ко зна кад бисмо се вратили! – рекла нам је усхићено мајка Сања.

Купатило након пожара и сад

Некад и сад

Обезбеђен је материјал и комплетно је сређено купатило, постављене су гипс табле по зидовима и плафону, одрађено је глетовање и кречење целог стана. Укупна вредност помоћи износи 572.821 динар.


Хуманитарна акција за породицу Младеновић на најбољи начин показује праве вредности које треба неговати у друштву. Ђаци ОШ Учитељ Таса који су својим другарима први притекли у помоћ инспирисали су нас и просто обавезали да се укључимо и заокружимо целокупну причу. Хвала и свим хуманим Нишлијама, као и донаторима из читавог света који су својим донацијама помогли да још један пројекат наше организације у Нишу буде успешно реализован – рекао је Игор Стевановић Орељ, члан УО организације.

На крају, из празнично окићеног дома ове дивне породице, позивамо све донаторе да учествују у нашој Божићној акцији, како би сличне фотографије биле забележене и у домовима других породица које планирамо да помогнемо!

Рачуни и потврде финансиране помоћи