Десети хуманитарни догађај у Бањалуци

Јубиларно десето хуманитарно дружење у Бањалуци ове године одржано је 20. новембра на још једној новој локацији у овом граду. Овога пута у питању је Кафе бар Метеор који се налази у склопу Тржног центра Зенит. Повод дружења, популарно такмичење у пикаду које полако осваја читав свијет – Пикадо из блока.

Навикли су нас Бањалучани да догађаји у овом граду бивају све бољи и бољи и тако је било и овај пут. Но највише радује чињеница да смо „освојили” још једно мјесто које нам је указало добродошлицу и да се велики број нових људи упознао са радом наше хуманитарне организације. А како је било, најбоље говори чињеница да смо позвани да исти догађај одржимо опет када нам се за то укаже прилика.

Турнир је одржан на завидном нивоу, а за такмичење се пријавило 36 такмичара. Титулу најбољег однио је наш домаћин и власник локала Немања Миленковски (није било намјештено, прим. аут.), други је био Милош Радујко звани Книнџа док је трећи био Дејан Аџић.

Наравно и овај турнир је имао хуманитарни карактер, а сав приход од котизације за учешће на турниру и појединачних донација које су овом приликом сакупљене је намјењен за помоћ породици Лукић из Бањалуке коју смо посјетили ове године и коју планирамо да помогнемо већ почетком наредне године куповином куће и рјешавањем стамбеног питања.

 

На крају једно велико браво за власника локала, али и за све који су доласком и учешћем на турниру увеличали ово вече јер је сакупљено укупно 677,35 КМ!

Изузетно нас радује чињеница да смо као организација све пристунији у Бањалуци и да из дана у дан увећавамо базу волонтера и донатора тамо. Но као највећи српски град са ове стране Дрине морамо да кажемо да имамо још много мјеста за напредак, па ћемо овом приликом позвати да нам се јаве сви који су ради да угосте један овакав турнир или можда турнир у неком другом спорту или игри. Радо ћемо се одазвати јер се показало да заиста играма из блока мијењамо свијет на боље!

Нема предаје!