Дијаспора донирала 200.000 евра

Српска дијаспора уз учешће великог броја донатора из Србије, прикупила је у последња четири дана преко 200.000 евра донација кроз хуманитарну организацију “Срби за Србе“. Преко 3.000 донатора широм света подржало је ову акцију, а списак свих донатора налази се на званичном сајту www.srbizasrbe.org. Организација је до сада обезбедила велику хуманитарну помоћ за угрожена подручја у Обреновцу и околним селима, затим прихватним центрима у Београду, угроженим људима у Малом Зворнику, Шапцу, Бајној Башти, Крупњу, Смедеревској Паланци и Параћину. Такође, први контигент помоћи упућен и у угрожена подручја у Републици Српској кроз локални огранак организације “Срби за Србе“.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2014/POPLAVE/slika-2.jpgУ првих четири дана са рачуна организације у Србији потрошено је 592.605 динара на најразличитију хуманитарну помоћ која је била најпотребнија и то: основне животне намирнице (вода, конзервирана храна, млеко за бебе), пелене, прслуци и појасеви за спасавање, пвц чизме, кабанице, чарапе, мајице, пешкири, пелене за одрасле, батеријске лампе, итд. а уједно прослеђена је и велика материјална помоћ у храни, одећи и обући од донатора из других градова у Србији и Дијаспори. Са рачуна организације “Срби за Србе“ у Швајцарској потрошено је 5.000 швајцарских франка за помоћ најугроженијим подручјима у Републици Српској која су такође захваћена поплавама. Највећи део преосталог новца биће искоришћен у пројектима помоћи санирања настале штете широм поплављених градова и села у Србији и Републици Српској.https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2014/POPLAVE/slika-3.jpgХуманитарна организација “Срби за Србе“, која окупља више хиљада чланова из расејања и Србије, покренула је велику акцију помоћи угроженим домаћинствима у Србији чија су имања погођена једном од највећих елементарних непогода у последњих 100 година. Организација од 2005. године активно ради на прикупљању и пружању социјалне и хуманитарне помоћи угроженим породицама са петоро и више деце широм Балкана. https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2014/POPLAVE/slika-4.jpgДијаспора је очигледно препознала вредност и значај Хуманитарне организације “Срби за Србе“ што доказује прикупљених преко 200.000 евра у донацијама. – Поред огромне помоћи која пристиже од нашег народа у иностранству, великог броја Американаца, Норвежана, Кинеза, Швеђана, Канађана, посебно истичемо велику помоћ која ових дана пристиже са Косова и Метохије као и Крајине, што нас чини изузетно срећним и поносим да будемо део српског народа, истиче председник организације Игор Рашула.https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2014/POPLAVE/slika-5.jpghttps://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2014/POPLAVE/8.jpg

Организација „Срби за Србе“ се захваљује свим донаторима који су препознали тренутак да кроз финанијску помоћ обезбеде значајна средства за санирање штете проузроковане катастрофалним поплавама у Србији и Републици Српској. Акција „Борба против поплава“ се наставља и даље, јер је ово тек почетак окупљања српске Дијаспоре и допремања неопходне помоћи угроженом становништву.