Ђурићи пресрећни у новом и топлом дому дочекали крсну славу! (видео)

Хуманитарна организација Срби за Србе успјешно је привела крају највећу акцију коју је до сад имала у Теслићу. Прича деветочлане породице Ђурић из Ђулића дигла је на ноге армију хуманитараца из цијелог свијета. Ова весела породица добила је нови спрат куће, топле собе, чисте и миришљаве кревете, радне столове умјесто једне оронуле собице у којој су малишани спавали.Некад и сад

Упркос немаштини, ова млада породица дочекала је своју крсну славу Св. Николу у новом дому пуном дјечије среће и граје.

Реновиран је спрат куће и дограђен нови у виду поткровља. Све је у потпуности опремљено намјештајем и бијелом техником. Урађени су фасада и изолација, а вриједност радова износила је 57.302,63 КМ. На овај износ морамо додати и донације фирми Аутротерм, Радешић ГО, Ефект, Интелигнум, Макси Колор, Злата Компани и Владана Маркочевића у грађевинском материјалу, намјештају, бијелој техници и радовима, па је износи помоћи сасвим сигурно премашио 60.000,00 КМ.

Најмлађи Ђурићи током прве посете

Када су наши представници први пут посјетили ову породицу, Ђурићи су живот и дане проводили у двије оронуле просторије. Није нам било јасно како успјевају да спавају и да се организују. Сада је то другачије.


У мојој соби налази се кревет, радни сто, ормар, столица и баш све имамо у својој соби. Собу дијелим са мојим братом који се зове Недељко – каже Кристијан Ђурић док је његова сестра Јована додала да су сви раније били у једној соби и сналазили су се. Сада је све лијепо јер свако има своју собу.


И родитељи су пресрећни. Отац Радован јутрос је стигао са пута гдје је два мјесеца био на привременом раду у иностранству. Признаје, једва је препознао своју кућу.


Осјећај је неописив, мислио сам да сам профулао кућу, није то моја кућа. Остао сам без текста, стварно је био лијеп осјећај када сам угледао нову кућу – рекао је отац Радован.

Стање које смо затекли током прве посете

Представник Хуманитарна организација Срби за Србе у Теслићу Владимир Вуковић рекао је да је дио средстава скупљено у Теслићу, а остатак из ненамјенских средстава организације.


Циљ нам је био да видимо осмијех дјеце на лицу и да их уселимо прије Никољдана јер славе Светог Николу – изјавио је Вуковић.

Да подсјетимо породицу Ђурић чине отац Радован који има 27 година и мајка Весна (26) и који имају чак седморо дјеце: Јована (9), Кристијан (7), Ана (6), Недељко (5), Ђорђе (4), Лазар (3) и Милан (2).


Нисам могла замислити да ће све бити готово тако брзо. Имамо више простора, они за себе, ја за себе. Сада нам је толико лакше. Пресрећни смо –истиче двадесетшестогодишња мајка Весна.


Спецификација помоћи:

  • реновирање постојећег спрата куће – наново урађени зидови подови и реновирано купатило,
  • доградња једног спрата у виду поткровља које садржи три собе и купатило,
  • урађена фасада и изолација на кући,
  • купљен материјал за постављање ограде на степеништу,
  • кућа опремељена намјештајем са четири ормара, три радна стола, три столице, осам кревета, кухињом, угаоном гарнитуром, осам постељина, трпезаријским столом и шест столица
  • обезбјеђена бијела теника у виду шпорета на струју, машине за веш, шпорета на дрва и замрзивача.

Рачуни и потврде финансиране помоћи