Добро дошли у нови дом породице Лончина!

Ових дана, Лозничани имају велики разлог за славље и понос! Апел о три девојчице из Клубаца крај Лознице, које су живеле у неусловној кући пуној мишева, мотивисао је велики број људи, посебно из околине, да се прикључи и помогну.Стање куће током прве посете

Три сјајне девојчице – Адриана (11), Ивана (13) и Гордана (14) коначно су добиле услове какве свако дете заслужује! Свирање гитаре, цртање и писање песмица више неће бити испуњено стрепњом и страхом, већ ће талентоване сестре моћи да изразе своју креативност, како нам оне кажу, у свом новом дому!

Адриана Лончина у недовршеном купатилу током прве посете

Некад и сад

Хуманитарна организација Срби за Србе породици Лончина потпуно је адаптирала кућу. Замењене су старе електроинсталације, постављена је фасада, замењен је кров, купатило је реновирано, прозори и врата су замењени, направљена је стаза око куће, постављени су олуци и лимови. Од покућства им је обезбеђен oрмар, три кревета, трпезаријски сто, четири столице и шпорет на дрва. Укупна вредност помоћи износи 1.941.887 динара.


Пресрећне смо што имамо кућу какву смо одувек желеле. Годинама смо се плашиле да се кућа не сруши, пошто је плафон у једној соби пао док смо спавале. Богу хвала, сада је то прошлост, немамо више никаквих страхова – рекле су нам Адриана, Ивана и Гордана.

Подсетимо, девојчице живе са мајком Драгицом која има израслину испод левог ока, за коју се још увек не може са сигурношћу тврдити да је тумор. Од сигурних примања имају само социјалну помоћ и дечији додатак.

Стрепња и страх из прве посете замењени су осмесима

Захваљујући људима племенитог срца који су самоиницијативно помагали, стигла је помоћ и у виду кухиње, угаоне гарнитуре, фрижидера, ламината за целу кућу, веш машине, три мобилна телефона, лаптопа и већа количина хране, одеће, кућне хемије и школског прибора.


Невероватан број волонтера и наших суграђана нам се јавио да у складу са својим могућностима допринесе акцији. Поносни смо на све наше Лозничане због показане одговорност и љубави према породици Лончина. Наставићемо са хуманитарним радом како бисмо обрадовали још више деце у овим крајевима. За нас осмеси ових девојчица немају цену – рекао је Владан Караклић, представник организације Срби за Србе у Лозници.

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се и свим донаторима и волонтерима који су учествовали на хуманитарном догађају Пикадо из блока на коме су се сакупљали прилози за породицу Лончина. Подсећамо вас да је покренута традиционална Божићна акција у којој планирамо да помогнемо око 50 породица, па позивамо све заинтересоване донаторе да нам се придруже како бисмо испоручили планирану помоћ.

Рачуни и потврде финансиране помоћи