25. априла 2016.

Добротворно дружење у Немачкој

Добротворно дружење у Немачкој
У склопу „Васкршње акције 2016Хуманитарна организација Срби за Србе у Немачкој организовала је хуманитарно вече са информативним и забавним програмом. Место окупљања је било у Нирнбергу, 09.04.2016. Одзив је био и више него добар, сала је била попуњена људима различитих генерација, од најмлађих до најстаријих. Пуштен је кратак филм о раду организације Срби за Србе и завршеним акцијама у протеклих 10 година, који није никога у сали оставио равнодушним. Могле су се приметити разне емоције: радозналост, понос, туга, невера, одушевљење, смех, плач, жалост, кривица, гнев, радост, љубав. Одлазећи својим кућама, једни по једни су се изјашњавали како одлазе пуни утисака, како је наша борба исправна и добра, како смо пример за братољубље и милосрђе. На крају вечри прикупљено је 1.624 евра од донација које ће бити употребљене за помоћ угроженим породицама на Космету и у Крајини.

Много нових лица смо приметили што доказује да се наша прича шири све више и више у свим сферама. Као и што је уобичајено код оваквих манифестација, продавали смо заставе, капе, дуксеве и мајице из нашег СЗС бутика, делили годишње извештаје и разговарали са заинтересованима и тако одговарали на сва могућа питања око начина рада саме организације Срби за Србе.

Овим путем се захваљујемо музичком дуету „Зорану и Дејану“, који су забављали присутан народ својим програмом, власницима ресторана „Sportgaststätte SC Viktoria“ на понуђеној услузи у виду просторије, хране и пића и наравно свим присутним гостима који су то вече доказали својим присуством да ипак постоји вера у хуманитарни рад, да се гради поверење у Хуманитарну организацију Срби за Србе, да људи заиста могу да кажу како њихова помоћ стиже тамо где треба.

НЕМА ПРЕДАЈЕ!!!

Повезане вести

Коментари