25. маја 2016.

Добротворно СЗС вече у Лозани

Добротворно СЗС вече у Лозани
Дана, 14. маја у Лозани је одржано је друго донаторско вече Хуманитарне организације Срби за Србе из Швајцарске. Циљ хуманитарних вечери је, осим директног прикупљања помоћи за социјално угрожене српске породице са више деце широм Балкана, свакако и ширење мреже донатора СЗС на подручју Романдије, тј. француског говорног подручја у Швајцарској. Током вечери прикупљено 820 франака којима ће директно бити помогнуте породице из пројекта ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ.

Добротворној вечери су присуствовали и чланови управе КУД-а Славија из Лозане, који су најавили будућу подршку организацији. Током вечери публици су се представили и двоје младих и светски признатих уметника, дуо „Tutto a Dio" из Литваније са хармоником и виолом.

 Дуо „Tutto a Dio" из Литваније

Присутни су имали прилику да виде кратки филм о организацији, и неколико видео извештаја о недавно спроведеним акцијама. Такође је званично представљен и хуманитарни СМС број за Швајцарску. Током вечери, као и до сада сви присутни су били послужени палачинкама од стране чланова организације.

 Пошаљи СМС са текстом SZS 10 на број 339 и донирај 10 CHF

Дана, 12. јуна Срби за Србе ће у Ромонту организовати хуманитарни турнир у шутирању тројки, „Тројка из блока". Заштитно лице овог спортско-хуманитарног догађаја је Петар Алексић, тренер кошаркашке репрезентације Швајцарске.

Повезане вести

Коментари