Дограђена кућа Љиљцима из Гроцке

Хуманитарна организација Срби за Србе завршила је још један велики пројекат помоћи социјално угроженим породицама са више деце – на територији Београда, у општини Гроцка, помогнута је десеточлана породица Љиљак! Пројекат помоћи Љиљцима траје две године, а због специфичне ситуације на терену, у реализацији је било много проблема и застоја. Ипак, на радост свих донатора и породице, пројекат је успешно реализован!

Почетак радова на доградњи куће породици Љиљак у јесен 2016. године

Породицу чине деда Мирко и баба Милица, њихова самохрана ћерка Душка и седморо деце: Андреј (6), Слободанка (9), Тамара (11), Бобана и Мирко (12), Зорка (13) и Божана (14). Још 90их година Љиљци су избегли из западне Славоније, и после дуго година сељења широм Србије коначно су пре пар година уз помоћ комесеријата за избеглице успели себи да купе кућу која се налази се на смедеревском путу у насељу Дубочај у Гроцкој.

Дограђена соба и купатило

Нова кућа захтевала је много прилагођавања и много радова. Велика породица није имала довољно простора за нормалан живот, па је све неопходнија постајала потреба за доградњом и озбиљним реновирањем. Уз помоћ донатора Хуманитарне организације Срби за Србе из целог света, завршени су сви радови! Дограђен је део куће, дневна соба са кухињом, комплетно реновирано купатило, постављена столарија и урађени сви унутрашњи радови: изолација, струја, вода, канализација, собна и улазна врата. Укупна вредност материјала и радова на кући породице Љиљак износи 12.050 евра.


Подигнут спрати и укровљен нови део куће

Потпуно је промењен животни простор ове десеточлане породице! Уз помоћ добрих људи из целог света, будућност коначно изгледа ведрије за Љиљке који су заиста прошли доста… Дуг је пут од родне груде, до новог дома, а још дужи пут је пред њима…

Самохрана мајка Душка са седморо деце (Зорком, Слободаном, Мирком, Тамаром, Андријом, Божаном и Бобаном) и баком Милицом

Од срца се захваљују свим донаторима, за све што су учинили за њих. Сада знају да нису сами и могу да верују у добре људе и да васпитају децу тако да када буде велика и сама пожеле да чине добра дела. Многодетне породице су највећа нада српског народа и морамо сви учинити колико можемо да им помогнемо!

Породица Љиљак коначно има купатило у својој кући

Весела дечица: Андреј (6), Слободанка (9), Тамара (11), Бобана и Мирко (12), Зорка (13) и Божана (14)

Донирајте и ви!

РАЧУНИ И ПОТВРДЕ ОД КУПЉЕНЕ ПОМОЋИ ЗА ПОРОДИЦУ ЉИЉАК ИЗ ГРОЦКЕ