Дограђена кућа Миловановићима из Лознице

Организација Срби за Србе успешно је завршила пројекат доградње и опремања куће једанаесточланој породици Миловановић из села Трбушница код Лознице у укупној вредности од 1.412.288 динара.

 

Родитељи Дејан и Слађана имају деветоро деце Милоша (24), Мирослава (21), Габријелу (18), Бојана (16), Бојану (16), Ивану (13), Анђелу (10), Здравка (7) и Борка (2). Поред скромног дечијег додатка и социјалне помоћи, породица углавном приходује кроз послове повременог рада родитеља и старије деце.

Пројекат доградње и опремања породичне куће Миловановића укључио је зидање степеништа за горњи спрат, подашчавање крова и постављање изолације, изградњу соба за децу и постављање ламината, новог купатила са плочицама и санитаријама и ходника, уз постављање нове ПВЦ столарије на улазним вратима и прозорима. Такође, обезбеђени су кухињски елементи, извршени сви потребни електро и водо радови.

Овај пројекат доградње куће је наставак помоћи наше организације породици Миловановић из 2016. године када смо у укупној вредности од 379.771 динара срушили горњи спрат куће који је претио да се уруши, затим, дозидани су нови зидови и постављен нови кров, замењене су водо и електро инсталације у купатилу, кухињи и дневној соби, постављене плочице у купатилу и санитарије, а замењени су сви дотрајали дрвени прозори и улазна врата са новом пвц столаријом.

Извештај овог пројекта завршавамо са искреном захвалношћу за све донаторе и пријатеље наше организације који су помогли да се обезбеде неопходна средства да би још једна велика српска породица добила прекопотребну помоћ у стамбеном збрињавању и обезбеђивању животног простора за најмлађе. Део средстава за помоћ породици Миловановић обезбеђен је на турниру Тројка из блока који је одржан 1. априла у Бурлинтону, Канада. Уз још већу подршку донатора организације, наставићемо са реализацијом нових великих и малих пројеката, како бисмо нашом помоћу обрадовали што више породица, а нарочито њихове деце.

РАЧУНИ ИСПОРУЧЕНЕ ПОМОЋИ МИЛОВАНОВИЋИМА ИЗ ЛОЗНИЦЕ