Дограђена кућа за Јеремиће из Голочела код Крагујевца

У ред помогнутих породица од стране Хуманитарне организације Срби за Србе прибројана је још једна, потомством богата, породица. У питању су Јеремићи из Голочела у Општини Крагујевац. Породицу чине родитељи Драган и Мирјана и седморо деце: Сандра (19), Нина (17), Немања (16), Вељко (15), Миња (14), Давид (12) и Огњен (9).

За Јеремиће смо доградили кућу (груби радови), поставили кров и столарију на дограђени део куће, дозидали степенице, урадили стазу око куће заменили oлуке и лимене опшивке и окречили две просторије у приземљу. Укупна вредност помоћи је 1.007.129 динара.

Породица, захваљујући свему томе, неће више имати проблема са влагом, са којом су се дуго борили, а добили су и додатан простор за живот који ће постепено уређивати.


Хвала што сте помогли и нашој породици и што сте имали разумевања приликом пар неспоразума у току радова. Нама све ово много значи и велика је разлика у односу на пређашње стање – рекла нам је мајка Мирјана.

Изглед куће пре радова
Изглед куће након радоваПодсећамо да је у дому породице Јеремић запослен само отац Драган који ради у Водоводу за тридесет и нешто хиљада динара. Такође, иде у дрва с трактором и то је примарни извор егзистенције ове многбројне породице.

Имају башту, пластеник и нешто ситније стоке. Земље, нажалост, немају много, односно петоро породица дели свега хектар и по са све шумом. Велики проблем им остаје дуг за струју (300.000 динара), али за сада их не дирају због деце. Отплаћују и један кредит. У другом делу куће живи Драганов брат.

Пре кречења једне од просторија
После кречења једне од просторијаЈеремићи су једна од преко 200 породица које помажемо у току ове године. Упркос пандемији корона вируса и отказивању пар стотина догађаја наставили смо са прикупљањем донација како се ситуација не би одразила на планирану помоћ породицама. Хвала свим донаторима у име породице Јеремић и свих породица које помаже наша организација!

Пре доградње куће

Након доградње куће

Рачуни и потврде финансиране помоћи