Достојан Биоскоп у Градишци

У великој дворани Културног центра Градишка 24. децембра са почетком у 19 часова, одржана је хуманитарна пројекција документарног филма „Достојан“ о блаженопочившем митрополиту црногорско-приморском Амфилохију под називом Биоскоп из блока. Поред грађана, који су доласком уљепшали догађај, свакако требамо истаћи и долазак игуманије Стефинаје из манастира Медна, иначе духовно чедо митрополита. Такође присутан је био и игуман манастира Моштаница отац  Сергије и отац  Љубиша парох елезагићки.

Догађај је започет извођењем пјесама Дјеца неба и Маријо дели бела кумријо од стране Данке Јокић, затим обраћањее чланова организације и пред сам почетак пројекције мати Стефанија је одржала надахнут говор након ког смо пустили филм.

Под утиском јаких емоција, по завршетку филма, мати Стефанија је одржала тропар за блаженопочившег митрополита чиме је још више уљепшан догађај, а емоције и загрљаји након тропара су показали да смо се сви заједно сабрали око вриједне ствари. На догађају је прикупњено 1.473,91 КМ, а донација ће бити усмјерена у нашу Божићну акцију за помоћ угроженим породицама на Косову и Метохији.

Велику захвалност дугујемо Оцу Николи из братске нам Црне Горе што је благословио пуштање филма као и радио Светигори што су медијски испратили догађај укључивањем уживо у програм.

Ништа мањи поздрав и хвала свим људима што су својим присуством увеличали овај заиста велики догађај, првенствено Игуману Сергију, оцу Љубиши и мати Стефанији.